Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fiskalizacija

Plavčić: 'Ispričavamo se kupcima koji trpe što smo na ulici'

voće, tržnica, naranče (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
06.07.2013.
u 13:17

Zoran Plavčić, predstavnik trgovaca na riječkoj tržnici najavio je da će u ponedjeljak njih 70-tak iz Rijeke otići u Zagreb, gdje će sudjelovati u najavljenom prosvjedu protiv fiskalizacije.

Želimo se ispričati kupcima koji trpe zbog toga što smo mi na ulici, ni nama to nije drago, zato im se još jednom ispričavamo i apleiramo da imaju razumijevanja, kazao je  Zoran Plavčić, predstavnik trgovaca na riječkoj tržnici te najavio kako u ponedjeljak njih 70-tak iz Rijeke odlazi u Zagreb, gdje će sudjelovati u najavljenom prosvjedu protiv fiskalizacije.

- U ponedjeljak idemo svi gore, eventualno ako netko bude radio, neka - kazao je Plavčić. U pondjeljak ujutro kreću s dva autobusa, dva kombija i moguće nekoliko osobnih automobila, a troškove puta sami će snositi, objasnio je Plavčić. Predstavnici tržnica, zakupaca i prodavača na tržnicama koji se protive fiskalizaciji predlažu tromjesečni moratorij na fiskalizaciju kako bi u tom periodu, u suradnji s Ministarstvom filnancija iznašli rješenje.

Kako se proteklih dana moglo čuti od Nike Pervana, predsjednika udruga hrvatskih tržnica, najboljim rješenjem drže uvođenje \"poreznog paušala po dužnome metru klupe na kojoj prodavači prodaju robu\".

>>Tržnice će raditi za vikend, prodavači traže paušalni porez

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije