Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARE ILI ŽIVOT

Platio 50.000 dolara jer je napravio dijete mafijaševoj ženi

Gorgeous Vinnie i rogonja Volpe
US Attorney\'s Office/Court evidence photo
28.04.2011.
u 15:32

Među pikanterijama koje izlaze u javnost na suđenju mafijašima iz obitelji Bonanno, nakon što je i njihov kum počeo surađivati s FBI-jem, ima i priča koje bi zvučale pretjerano čak i kao scenarij za "Sopranose"

Među brojnim mafijaškim plaćenim ubojstvima koja su izašla na svjetlo dana na suđenju podšefu Cose Nostre Vincentu Bascianu, ljepotanu zvanom "Gorgeous Vinnie" (prelijepi, prekrasni Vinnie), i protiv kojeg je pristao svjedočiti čak i njegov kum Joe Massino, našlo se i jedno ubojstvo koje je privuklo posebnu pažnju javnosti jer nije izvršeno za novac nego je za novac – neizvršeno.

Naime, neimenovani vlasnik talijanskog restorana na Statten Islandu (navodno je riječ o Anthonyju LoBiancu, sad već bivšem vlasniku popularne Trattorie Romane), zaveo je 2003. suprugu jednog niskopozicioniranog pripadnika Bonannovih, Salvatorea Volpea, koja je s tim ljubavnikom ostala u drugom stanju. Bijesni zbog takvog poniženja, mafijaši su bili spremni neopreznog restoratera "čvrknuti", potvrdio je na klupi za svjedoke sam prevareni Volpi: "Htjeli su ga odvesti u podrum restorana i tamo ubiti".

No Anthony je imao dobre veze među mafijašima te se za pomoć obratio moćnoj obitelji iz New Jerseyja DiCavalcante, inspiraciji za obitelj DiMeo, čiji je kum Tony Soprano u poznatoj HBO-ovoj TV seriji; DiCavalcanteovi su dobili mjesto u članstvu vrhovnog tijela italoameričke mafije, komisiji koja je zadužena za odlučivanje o prijmu u članstvo i rješavanje međusobnih sukoba mafijaških obitelji te mora odobriti svako ubojstvo nekog "proizvedenog" punopravnog člana mafije, upravo kad su iz komisije izbačeni Bonannovi zbog zabranjene trgovine drogom – nije im toliko grijeh bio ta nominalno zabranjena aktivnost nego to što prihode od nje nisu dijelili s drugim mafijašima – i primanja agenta FBI-ja "Donnieja Brasca" u svoje redove. 

DiCavalcanteovi su s Bonannovima uspjeli dogovoriti globu za taj prekršaj restoratera-zavodnika u iznosu od 50.000 dolara, koju je Anthony rado platio da bi ostao živ; od globe su DiCavalcanteovi kao posredničku naknadu sebi uzeli 10.000 dolara, a preostalih 40.000 dobio je Volpe, kojem je novac bio važniji od suprugine vjernosti. Naime, FBI je nagazio mafiju toliko da su prihodi od ilegalnih aktivnosti presušili, a mafija nije uspijevala čak ni Volpeovoj legalnoj djelatnosti, vodoinstalaterskom obrtu, donijeti isplative poslove. Prevareni Salvatore od posla na kući jednog mafijaškog capoa i kućama njegove dvije kćeri nije mogao preživjeti te se šutke razveo i stavio novac u džep.  

Komentara 6

NJ
njurgule
22:02 01.05.2011.

Valjalo bi i nasoj Jaci napraviti dite,samo nema dobrovoljaca.

DU
Deleted user
19:33 28.04.2011.

Osobno mi je znan jedan sličan slučaj. Vozač ZET-a je iznajmio dio kuće albanskom pekaru jer mu je trebao novac, a podstanar mu je zauzvrat \"čvrknuo\" ženu i napravio joj dijete. Dijete se rodilo, a ona je već imala djecu s vozačem. Vozač je to naposljetku saznao i bilo je rusvaja, ali je pekar platio poveću cifru kojom je vozač kupio bolji rabljeni auto da se može voziti na šihte u 3-4 h ujutro i vrlo kasno navečer - i život ide dalje...

OB
-obrisani-
20:27 28.04.2011.

nešto si pobrkao grizly vozač je drmnuo *******dok je ovaj mijesio tijesto,vozač je mijesio pekarevu ženu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije