Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAO IM KOD

Propalu platformu Cijepise radila tvrtka Beroševa poznanika

Foto: PIXSELL/ Screenshot Cijepise
15.04.2021.
u 16:13

Cijena platforme cijepise.zdravlje.hr koštala je državni proračun 4,467.515.63 kuna (u što je uključen PDV).

Internetsku stranicu cijepise.zdravlje.hr radila je tvrtka Cuspis u vlasništvu Vinka Kojundžića, piše Telegram.hr. Podsjećamo, riječ je o stranici na kojoj se građani prijavljuju za cijepljenje. 

Oni tvrde kako već mjesecima pokušavaju dobiti podatke od Ministarstva zdravstva o tome tko je napravio stranicu, međutim onda su shvatili da je u kodu stranice ostao potpis tvrtke koja je radila stranicu. U kodu stranice je i vidljivo da je za izradu stranice za prijavu cijepljenja korišten WordPress, besplatna platforma koju najčešće koriste blogeri. 

Cijena platforme cijepise.zdravlje.hr koštala je državni proračun 4,467.515.63 kuna (u što je uključen PDV).

Tvrtka Cuspis dobila je od 2018. godine za poslove digitalizacije do danas oko 14 milijuna kuna. Telegram podsjeća da su vlasnik Cuspisa i ministar Vili Beroš poznanici otkad je Beroš stupio na dužnost pomoćnika ministra za vrijeme kad je na čelu ministarstva bio Milan Kujundžić. 

VIDEO: U Francuskoj je otvoreno prvo drive-in-cijepljenje: Pogledajte kako izgleda!


 

Komentara 11

Avatar Optimyst
Optimyst
16:41 15.04.2021.

Ne postoji to što HDZ nije u stanju opljačkati...

TH
theo
17:24 15.04.2021.

konstantna grabež i pljačka lopovske sekte hdz-a kojoj je to smisao postojanja...beroš je i bandia zahebo...ovo je pravi pokazatelj kako i gdje će završiti milijarde iz EU....

Avatar Medusa
Medusa
16:24 15.04.2021.

Drugim riječima.. Obični lopov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije