Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tradicionalni novogodišnji uspon

Planinarska nova godina na vrhu Kleka

klek uspon
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/13
04.01.2010.
u 13:29

Tradicionalni uspon na Klek okupio je na visoku snijegu i ove prve ovogodišnje nedjelje brojne planinare iz Karlovca, Ogulina, Rijeke, Zagreba po prekrasnom sunčanom danu.

Prekrasan sunčan dan i više od dvadeset centimetara snijega bili su mamac brojnim ljubiteljima prirode da se prve nedjelje u siječnju upute na prijestolnicu hrvatskog planinarstva - na 1182 metara visok Klek.

Planinarsko društvo Klek Ogulin organizator je toga tradicionalnog novogodišnjeg uspona. Više od dvjesto planinara iz Zagreba, Ogulina, Karlovca, Duge Rese, Vrbovskog i Rijeke od ranih jutarnjih sati okupljalo se u Bjelskom. Po visoku utabanu snijegu planinari su se laganim hodom uspinjali prema domu koji se nalazi na tisuću metara nadmorske visine.

Domaćini uspona, članovi  HPD-a Klek, za  posjetitelje su pripremili grah, topli čaj i kuhano vino, koji su godili nakon napora. Po okrijepi krenuli su prema vrhu.

Vrijeme je cijelim putem bilo prekrasno, sunčano, pa se s  vrha pogled prostirao na Bjelolasicu, snijegom okupani Ogulin, Gorski kotar pa sve do Alpa. Na vrhu su uživali u zimskoj idili i fotografirali se.

Povratak s vrha u planinarski dom bio je mnogo uzbudljiviji. Nekolicina je duboki snijeg iskoristila za spuštanje na stražnjici, što je među planinarima izazvalo salve smijeha. Uzbuđenje i veselje nastavilo se kod doma gdje je upriličeno tradiconalno planinarsko krštenje za sve koji su u novu godinu ušli planinareći.

Ključne riječi

Komentara 2

IZ
izbrisan
08:22 05.01.2010.

Simpaticno,ali donekle promaseno.Zasto nisu otsli gore na Sivestrovo navecer.Sigurno bi docekali novu u drustvu vjestica.

DE
demokršćanin
21:03 04.01.2010.

KRASNO DRUŽENJE! Pozdrav svim planinarima i puno uspješnih posjeta našim prekrasnim planinama u 2010 god. Sva sreća da im se nije pridružio i osvjedočeni \"planinar\" Bandić.Možda ni ne zna jadan da postoji Klek.Hvali se da je pohodio bezbroj vuko...... alii izgleda da je zaboravio i posjet planinama.Tamo bi slušala samo stabla,a on jako voli narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije