Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neoprezni turisti Akcija spašavanja stradale planinarke na Velebitu trajala gotovo četiri sata

Planinarka iz Estonije slomila nogu u Maloj Paklenici

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         '
Foto: 'Photoshop'
1/2
25.09.2009.
u 19:20

Prije nekoliko dana na Paklenici je teško ozlijeđena nakon pada sa stijene 48-godišnja austrijska planinarka, a jučer je stradala i 51-godišnja Estonka.

Na Paklenici novo stradavanje alpinista. Nakon što je prije dva dana u kanjonu Velike Paklenice teško ozlijeđena pri padu sa stijene 48-godišnja Austrijanka, jučer je stradala i 51-godišnja alpinistica iz skupine Estonaca.

Naime, planinari su dojavili GSS-u oko 17 sati da se na putu od Male Paklenice prema Selinama ozlijedila jedna planinarka, odnosno da se okliznula, pala i slomila lijevu potkoljenicu i stopalo.

U kanjonu Velike Paklenice u to je doba bilo sedmero članova zadarske Stanice koji su se odmah uputili na mjesto nesreće, a ubrzo su iz Zadra krenule još dvije grupe spašavatelja.

Ozlijeđenoj alpinistici su imobilizirali nogu, a potom je smještena na marinerova nosila, odakle su je nosili prema izlazu iz kanjona. Na nekoliko teže prohodnih mjesta, kako navode iz GSS-a, mariner i pratila su spušteni uz pomoć užeta.

Transport je završio u 21 sat, a unesrećena je potom vozilom HGSS-a prevezena u Zadar na Hitnu pomoć, a odatle i u zadarsku Opću bolnicu na dalje liječenje. (fš)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije