Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plan Hrvatske je do 2022. godine digitalizirati 60 posto škola

Pilot-projekt potrajat će do 2018. godine, a pokaže li se da je dobar informatizacijom će se do 2022. godine obuhvatiti još 600 škola, za što će se iz fondova EU osigurati dodatnih 140 milijuna eura
08. ožujka 2016. u 23:50 2 komentara 279 prikaza
21.02.2015., Zagreb - Zvonimir Stanic, ravnatelj CARNet-a. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Od početka ovog polugodišta dvadeset osnovnih i srednjih škola iz različitih područja Hrvatske počelo je s digitaliziranom nastavom. Svaka od tih škola ima po dvije digitalizirane učionice, jednu u cijelosti opremljenu tabletima, računalom i pametnom pločom za interaktivni rad, a drugu prezentacijsku s pametnom pločom.

– Počeli smo raditi i jako smo zadovoljni. A bit ćemo oduševljeni kad sve profunkcionira – komentirala nam je ravnateljica Osnovne škole Čazma Anđelka Turković čija je škola ušla među prvih dvadeset e-škola u Hrvatskoj. U jesen ove godine priključit će im se još 130 škola. Digitalizacija ukupno 150 škola stajat će 40 milijuna eura. Pilot-projekt potrajat će do 2018. godine, a pokaže li se da je dobar, da su ga prihvatili učenici i nastavnici, informatizacijom će se do 2022. godine obuhvatiti još 600 škola, za što će se iz fondova EU osigurati dodatnih 140 milijuna eura.

– Informatizacija škola nije samo njihovo umrežavanje, nabava i instaliranje opreme, nego je to i edukacija nastavnika, ali i učenika kojima nove tehnologije mogu pomoći u svladavanju ponekad teško razumljiva gradiva, posebno iz predmeta STEM područja – kazao je jučer novinarima Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta, ustanove koja provodi informatizaciju škola. 

>>Startala digitalizacija škola - stajat će 280 milijuna eura

>>Zvonimir Stanić: Sustav nije pao, prijave će biti moguće u podne

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • than:

    Super.... Glavno a vi imate plan o digitalizaciji, a to sto su programi u skolama skoro iz 19 stoljeca je nebitno... Neki ce zaraditi, puno njih ce biti nepismeno kada treba potpisati, a u biti nista se nece promijeniti.

  • Shaman:

    Što vrijedi digitalizacija kad su kadrovi u školi lijeni i nesposobni - govorim iz osobnog iskustva da se ne bi tko uvrijedio jer iznimke uvijek postoje.