Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
140 milijuna eura

Plan Hrvatske je do 2022. godine digitalizirati 60 posto škola

21.02.2015., Zagreb - Zvonimir Stanic, ravnatelj CARNet-a. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
08.03.2016.
u 23:50

Pilot-projekt potrajat će do 2018. godine, a pokaže li se da je dobar informatizacijom će se do 2022. godine obuhvatiti još 600 škola, za što će se iz fondova EU osigurati dodatnih 140 milijuna eura

Od početka ovog polugodišta dvadeset osnovnih i srednjih škola iz različitih područja Hrvatske počelo je s digitaliziranom nastavom. Svaka od tih škola ima po dvije digitalizirane učionice, jednu u cijelosti opremljenu tabletima, računalom i pametnom pločom za interaktivni rad, a drugu prezentacijsku s pametnom pločom.

– Počeli smo raditi i jako smo zadovoljni. A bit ćemo oduševljeni kad sve profunkcionira – komentirala nam je ravnateljica Osnovne škole Čazma Anđelka Turković čija je škola ušla među prvih dvadeset e-škola u Hrvatskoj. U jesen ove godine priključit će im se još 130 škola. Digitalizacija ukupno 150 škola stajat će 40 milijuna eura. Pilot-projekt potrajat će do 2018. godine, a pokaže li se da je dobar, da su ga prihvatili učenici i nastavnici, informatizacijom će se do 2022. godine obuhvatiti još 600 škola, za što će se iz fondova EU osigurati dodatnih 140 milijuna eura.

– Informatizacija škola nije samo njihovo umrežavanje, nabava i instaliranje opreme, nego je to i edukacija nastavnika, ali i učenika kojima nove tehnologije mogu pomoći u svladavanju ponekad teško razumljiva gradiva, posebno iz predmeta STEM područja – kazao je jučer novinarima Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta, ustanove koja provodi informatizaciju škola. 

>>Startala digitalizacija škola - stajat će 280 milijuna eura

>>Zvonimir Stanić: Sustav nije pao, prijave će biti moguće u podne

Komentara 2

TH
than
00:21 09.03.2016.

Super.... Glavno a vi imate plan o digitalizaciji, a to sto su programi u skolama skoro iz 19 stoljeca je nebitno... Neki ce zaraditi, puno njih ce biti nepismeno kada treba potpisati, a u biti nista se nece promijeniti.

SH
Shaman
10:45 09.03.2016.

Što vrijedi digitalizacija kad su kadrovi u školi lijeni i nesposobni - govorim iz osobnog iskustva da se ne bi tko uvrijedio jer iznimke uvijek postoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije