Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica zbog malverzacija

Plaćeno povrće djeca koprivničke škole nisu dobila na stol

povrće
Marijan Sušenj/Pixsell
20.08.2016.
u 07:30

Bivša ravnateljica i voditeljica računovodstva, tvrdi se u optužnici, neuredno su vodile knjige

Protiv Ksenije Vukić, bivše ravnateljice koprivničke škole za rehabilitaciju “Podravsko sunce”, i Gordane Kovačić, voditeljice računovodstva, Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu tvrdeći da su neurednim vođenjem poslovnih knjiga prouzročile štetu ustanovi od oko 30.000 kuna.

U razdoblju od 2009. do 2014. iznosi isplaćeni proizvođačima povrća veći su od vrijednosti salate, blitve, kelja, poriluka i drugog povrća koje se koristilo u pripremanju obroka za djecu.

– Ne znam potankosti, ali mogu potvrditi da su knjige vođene neuredno – izjavila je ravnateljica Radmila Popović.

K. Vukić i G. Kovačić suspendirane su do kraja postupka. Odvjetništvo traži uvjetne zatvorske kazne.  

>>Novi parkovi oko osnovnih škola, djeca neće izlaziti direktno na cestu

>>Treba li u osnovne i srednje škole opet vratiti ocjene na polugodištu

Komentara 8

TA
tanjaraf
07:45 20.08.2016.

Pa, ljudi moji, je li ovo moguće? Krale su na hrani za djecu?

OS
osica
11:37 20.08.2016.

Pa mora se nekako obitelj prehraniti,plaća nije dfovoljna ." Snađi se dru že " a djeca , samo ako se treba slikati. Sramota uzeti djeci. Nisu knjige neuredne, već oni one koje su ih vodile. "neuredne i sramne, one ie, one i oni koji su to znali". No, " jesu li HDZ ovke". ? Oh, zabuna teška, pa to je u Kop....Nici

NE
nemesisdns
13:50 20.08.2016.

Moj susjed je ravnatelj dječjeg doma i frajer svako malo dovozi sa autom od doma meso, prašak za veš....znam da nije iz trgovine jel se skriva koji zmija i sve je u onim vele pakiranju. Još je zaposlio tamo pol familije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije