Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBEĆANO ISPUNJENO Tomislav Purin osjetio blagdansku skrb i sreću

Plačem od sreće jer sad imam veliku obitelj

29.12.2008.
u 15:52

Evo, plačem kao malo dijete! Toliko sam dugo bio sam i očajan, a sada se osjećam kao da imam ogromnu obitelj oko sebe. Puno mi znače ovi posjeti i razgovori s gospođom Kosor, a isto tako sam beskrajno zahvalan i svim onim dobrim večernjakovim čitateljima koji su mi na račun uplatili oko 35.000 kuna. Večernjakovci i gđa Jadranka Kosor su mi nakon puno godina omogućili da mi Božić i ovi blagdani budu lijepi! Hvala vam – ganuto je rekao Vukovarac Tomislav Purin zahvaljujući potpredsjednici Vlade na božićnim darovima kojima je u njegov usamljeni život u Domu za stare i nemoćne u Maksimiru već drugi put unijela malo topline ali i blagdanskog ugođaja.

Male želje
Nedjeljni blagdanski susret Tomislava i gđe Kosor bio je nastavak jednog sretnog epiloga za ovog 53-godišnjeg čovjeka u kolicima koji je dugo živio surov život bez pokrića. Punih 29 godina u invalidskim kolicima, pakao Vukovara, odvojenost od kuće, smrt obitelji... Tomislava su sve više gurali prema rubu života.

Sam i zaboravljen, u maksimirskom Domu za stare i nemoćne, sa samo 200 kuna pomoći od grada i 80 kuna domskog džeparca, nije imao ni za lijekove, a kamoli za nužnu odjeću i prijeko potreban medicinski madrac. Komadić kolača, voće ili pak malo društva bile su Tomislavove želje za koje je mislio da se nikada neće ostvariti. No,njegova tužna priča pokucala je na mnoga srca večernjakovaca ali i na srce potpredsjednice Vlade koja mu je prije mjesec dana poklonila madrac. Obećala mu je tada kako će ga posjetiti za Božić.

- Evo, ispunila sam obećanje! Božićni dar je tu! – raspoloženo je rekla gđa Kosor, a Tomislav ni ovaj puta nije mogao skriti ganutost.

Novo obećanje
- Nadam se da ćete s novcem koji su vam prikupili večernjakovci izdržati toliko dugo koliko će biti potrebno da završim posao koji sam pokrenula zbog vas. Kao što sam vam i prošli put rekla, učinit ću sve da vas trajno oslobodim financijskih problema i da vam omogućim pristojan život. Nećemo sada još o tome dok se sve ne realizira - rekla je gđa Kosor još jednom zahvalivši Večernjaku na toploj ljudskoj priči koja ju je dovela do Tomislava.

Puna košara sezonskog voća, a u božićnom poklonu prijeko potrebno donje rublje i nova trenirka, o kojima je već predugo sanjao, Tomislavu su opet izmamili suze na oči.





Ganut sam, nemam riječi da dovoljno zahvalim svima

- Sve je to tako nestvarno, kao da se događa nekome drugome. Još do jučer sam bio sam na svijetu, razmišljao da li se probudim ili ne, a sada mi dolaze ljudi, donesu po 200 kuna, razne knjige, pitaju me što trebam, prave mi društvo. Htio bih posebno zahvaliti i Hrvatskoj katoličkoj mladeži koja mi je darovala 200 eura i 200 kuna. Bez riječi sam, teško je to opisati, ali još teže i dovoljno zahvaliti svim tim ljudima – rekao je iskreno ganut Tomislav. Za sve one koji mu i dalje žele pomagati objavljujemo broj njegova računa otvorenog u Zabi: Tomislav Purin, Zagrebačka banka (2360000-1000000013), žiroračun: 3113257404.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije