Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Došli na red

Plaće ministara manje 6 posto, usklađivanje mirovina sigurno

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.02.2014.
u 13:40

Ministri će ostati bez 1000 do 1300 kuna mjesečno, a premijer će krizu platiti s oko 1500 kuna manjom mjesečnom plaćom

Prema informacijama Večernjeg lista, Vlada se odlučila plaće dužnosnika srezati 6 posto. U tu skupinu pripadaju premijer i ministri, ali i još 400-tinjak državnih uglednika, od predsjednika Ive Josipovića do saborskih zastupnika i pučkih pravobranitelja. To znači da će ministarska plaća biti za 1000 do 1300 kuna manja, a premijer će krizu platiti s oko 1500 kuna mjesečno.

– Plaće ćemo na rebalansu smanjiti, iako živimo od tih plaća, a umirovljenicima nećemo dirati u prava niti u indeksaciju mirovina – poručio je premijer Zoran Milanović, koji tvrdi da manje plaće nisu stvar populizma, nego prilagodbe ekonomskim okolnostima. Uravnilovka će i dalje vrijediti za čelnike i menadžere u državnim tvrtkama kojima je plaća limitirana na 3,2 prosječne hrvatske plaće, što je u neto iznosu oko 17.300 kuna. Razlike u plaći nema između predsjednika uprave HEP-a koji ima gotovo milijardu kuna čistog profita i gubitaške tvrtke, osim što je u prvom slučaju moguće isplatiti bonus.

>> Milanović: Smanjit ćemo si plaće, ne zato što imamo toplo srce

Komentara 7

CR
crocro
13:56 21.02.2014.

Vlado, zašto se sebi smanjili plaće za 6 %, a nekim kategorijama umirovljenika koji imaju preko 5000 kuna, srezali ste za 10%. Odgovorite zašto. Neću sada ulaziti u to da vi uopće ne bi trebali dobiti plaću, ali da ste si odrezali 30 %, bilo bi realno. No, da ste si u krajnosti odrezali plaće 10% kao što ste odrezali umirovljenicima 10%, za vas bi bilo pametnije. Ovako ste samo pokazali svoje pravo lice. Ovo je za nepovjerovati da ste jednoj kategoriji umirovljenika obustavili 10 % mirovine, a sebi niste imali hrabrosti odrezati barem isto kao i umirovljenicima. Bogato će mo vas nagraditi na izborima.

CI
cicibela
14:17 21.02.2014.

Kao da oni žive od plaće? Dok je povlaštenih kredita, predstečajnih nagodbi i korupcije, njima plaća i ne treba.

DU
Deleted user
13:51 21.02.2014.

Hitno osnovati fond za pomoć premijeru i ministrima da ne krepaju od gladi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije