Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI POČETAK DTR-a

Plaće im sjele tijekom štrajka, od sreće počele vrištati i plakati!

'13.06.2013., Zagreb - Radnici DTR-a u poslovnici u Ilici, koji strajkaju zbog neisplacenih placa. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Anto Magzan/PIXSELL
05.07.2013.
u 16:08

Radnicama DTR-a, koje su u veljači primile posljednju plaću, zaostaci su sjeli jučer nakon što je dovršena predstečajna nagodba

Dok su koračali redovitom prosvjednom rutom, kojom su svakodnevno prolazili gotovo dva mjeseca, radnicima Domaće tvornice rublja (DTR) počele su stizati poruke. Šok i nevjerica zavladali su među štrajkašima kada je onaj prvi sadržaj poruke i pročitao.

‘Svi smo počeli vrištati’

– Dobivali su obavijesti od banke da im je sjeo novac na račun. Svi smo, instinktivno, počeli vrištati od sreće – kaže jedna od radnica Višnja Pavlic. U tom se trenutku prosvjedna povorka nalazila pred dućanom u Petrinjskoj 2, u kojem su posljednjih dana primali donacije građana u sklopu akcije “Podrška radnicama DTR-a”. Njenim početkom radnicama se pomalo vraćala vjera u ljude, a nije prošlo ni tjedan dana kad im se dogodilo ono za što su se borile.

– Nismo očekivale toliku potporu i odaziv. Sada ćemo sve donacije koje dođu naknadno prosljeđivati radnicima Modne konfekcije Osijek, koji su u sličnoj situaciji kao mi – rekla je Kata Šečić, koja je i u štrajkaškom odboru, te dodala da bi božićnice, uskrsnice i regresi trebali biti isplaćeni do kraja godine.

Novi šef tvornice

Nakon što je u ponedjeljak dovršena predstečajna nagodba, u sklopu koje su zagrebački poduzetnik Milan Carić i odvjetnik Anto Nobilo preuzeli tvrtku s dugom od 6,5 mil. kuna, u četvrtak se štrajkaški odbor sastao s novim vlasnicima, na kojem je radnicima obećano da će dvije zaostale plaće zajedno s prijevozom sjesti do ponedjeljka.

– Naslušali smo se mnogih obećanja pa nam je bilo teško vjerovati. Kad sam vidjela stanje računa, počela sam se tresti, imala sam osjećaj kao da sam dobila na lotu – svjedoči Pavlic. Ove će dvije radnice, zajedno s još 96 donedavnih štrajkaša, u ponedjeljak konačno krenuti na posao. Kako doznajemo, operativu tvornice preuzet će Stanislav Ćubela, vlasnik tekstilne tvornice u blizini Sarajeva, koji se tekstilom bavi i u Istanbulu.

>>Radnice DTR-a plaću nisu dobile od veljače – evo kako pomoći

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije