Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLIKA JE INFLACIJA?

'Plaće će se oporaviti tek 2025. jer je porezno opterećenje najveće na teret rada'

16.01.2023.
u 10:47

Zavod za statistiku ima svoju košaricu, Eurostat svoju, sindikati svoju. Bitno je ono što u njih ulazi i koliki ponder ima, što se određuje prema anketama. A onda je bitan obuhvat ankete i kako je provedena; 1000 stvari može krenuti po zlu, a još nismo ni počeli - kaže Nenad Rančić, redoviti profesor na katedri za ekonomiju Pravnog fakulteta u Zagrebu

Komentara 32

Avatar Cantor
Cantor
11:09 16.01.2023.

Koliko ja vidim sve vlade i sve političke opcije su vrlo čvrsto stajale iza toga da kažnjavaju produktivan rad. Sa druge strane rentijerstvo i nekretninski biznis je stimuliran ili barem nije kažnjavan niti približno kao rad. I koliko ja vidim to se neće promijeniti. Prema tome piši kući propalo....

ST
stefj
11:00 16.01.2023.

Trenutak prelaska na euro je nezgodan radi visoke stope inflacije, te su mnogi iskoristili psihološki moment, gdje je nova valuta jača 7,5 puta, za povećanje cijena. Očekivalo se povećanje, no rijetko tko je očekivao ovakav bum... Pitanje koliko je vlada mogla tu napraviti. Mogla je malo to ublažiti, no sumnjam nešto puno u ovoj situaciji. Opet, veća šteta bi bila da se isto odgodilo, onda bi bilo otežano financiranje ove gomile uhljeba i glomaznog javnog aparata, te bi trebalo tražiti neke dodatne izvore prihoda, što nikada ne završi dobro za građane... A neće nas euro spasiti ako ne napravimo reforme javnog sektora.

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
11:17 16.01.2023.

Hvala Plenkoviću što je uveo Euro u najgorem mogućem trenutku. Hrvatski narod mu to nikada neće zaboraviti. Jer on bi bio u stanju i zapaliti državu bez oklijevanja, samo da mu njegovi u Brusselsu tako narede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?