Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlična zarada

Plaća za ovo zanimanje u Njemačkoj je oko 4100 eura mjesečno

euri
Pixabay
07.08.2023.
u 08:37

Prema priopćenju Savezne agencije za zapošljavanje, prosječna godišnja plaća na menadžerskoj poziciji u razvoju softvera u Njemačkoj iznosi oko 81.000 eura

Istraživanje njemačkog Saveznog zavoda za statistiku pokazalo je kako prosječni Google zaposlenik u Njemačkoj s punim radnim vremenom zarađuje oko 4100 eura mjesečno. Preračunato na godinu, to je oko 49.200 eura plaće. U SAD-u kažu da u prosjeku zarađuju oko pet puta više. Savezni zavod za Statistiku ne piše je li riječ o neto ili bruto plaćama.

VEZANI ČLANCI:

Prosječna plaća zaposlenika američkog Googlea u 2022. bila je oko 280.000 američkih dolara godišnje, odnosno oko 255.227 eura. Ove informacije proizlaze iz internih Google dokumenata koje je objavio poslovni portal “Business Insider”. Na temelju anketa, 12.000 zaposlenika dobrovoljno je iznijelo svoje mišljenje o tome koliko zarađuju u Googleu, kao i o dijeljenju paketa i općih bonusa od svog poslodavca, piše Fenix Magazin.

GALERIJA Ovo su najbolje plaćena zanimanja u Njemačkoj: više od 8000 eura

euri
1/15

Plaće općenito rastu s duljinom zaposlenja u Googleu. A to očito može, posebno na nekim pozicijama, biti na vrtoglavim visinama. Prema podacima, najveći prihodi u Googleu su programeri softvera: svake godine na njihovom računu završi oko 654.000 eura. U ostalim odjelima (npr. dizajn, prodaja, pravo) najviše plaće i dalje dosežu protuvrijednost do 364.000 eura.

I u Njemačkoj programeri općenito prilično dobro zarađuju. Koliko točno ovisi, naravno, o prirodi njihova posla te veličini i financijskoj snazi ​​tvrtke u kojoj rade. Prema priopćenju Savezne agencije za zapošljavanje, prosječna godišnja plaća na menadžerskoj poziciji u razvoju softvera u Njemačkoj iznosi oko 81.000 eura, što je daleko od brojki u Googleu. Osjetno viši troškovi života u SAD-u u određenoj mjeri objašnjavaju zašto ljudi tamo u prosjeku zarađuju više nego u Njemačkoj.

Video: Navala sezonaca iz Srbije u Hrvatsku: Za jedno zanimanje nudi se plaća koja iznosi više od 3000 eura

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar antikomunist6
antikomunist6
10:15 07.08.2023.

Sve plaće u Njemačkoj koje manageri osobno dogovaraju s budućim poslodavcem dogovaraju se u b r u t t o iznosima. Po meni dobro poznatom izračunu jedne osobe s gornje razine srednjeg menadđžmenta izgleda ovako: 105.000 €, Porezna Klassa 1, bez poreza u korist crkve, iznosi u netto izračunu 47.250 €. Moguće su manje razlike, ovisno o saveznoj pokrajini kojih ima 16. Mjesečni netto iznos 3.957,50 €. Ovaj izračun vrijedi za jednu metropolu na sjeveru Njemačke. Izračun na jugu njemačke, ili neko drugo područje, može se i bitno razlikovati.

Avatar horuk
horuk
10:03 07.08.2023.

U Njemačkoj se UVIJEK plaće pišu u brutto iznosima. To je tamo svima poznato osnovno pravilo. Nije to kao kod nas da se ne zna jeli netto ili brutto i da se tako manipulira jer se onda uspoređuje naše netto i njihovo brutto.

BR
Brdo
12:33 07.08.2023.

Ovih nesto preko 4.000 € je B R U T O, prestanite lagati citatelje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije