Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijećnici u Glini smanjili sebi, ali i gradonačelniku

Plaća Milana Bakšića past će ispod deset tisuća kuna?

Milan Bakšić iznova sjeo u fotelju glinskog gradonačelnika
Foto: Tadija Odić
13.06.2014.
u 09:53

Izmjenu može predložiti jedino gradonačelnik, tako da je ova odluka nezakonita, opravdao se Bakšić

Glinski su vijećnici smanjili plaće gradonačelniku Milanu Bakšiću i njegovim zamjenicima, kao i svoje naknade, uključujući i one predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća.

Dolje za 30 posto

– Ekonomska situacija je loša, prihodi u proračun padaju pa smatramo da se trebamo solidarizirati s građanima. Još u travnju na konstituirajućoj sjednici na prijedlog kluba HDZ-HSP AS-HSS za 30 posto smanjena je naknada vijećnicima. Ostalim dužnosnicima smo preporučili da slijede taj primjer. Ušteđene novce usmjerili smo u potpore za starije osobe iz programa „Zlatne godine. Na izravni upit vijećnika, gradonačelnik je na protekloj sjednici Gradskog vijeća odgovorio da plaću neće smanjiti. Zato predlažemo da nakon usvajanja odluke o iznosu smanjenih naknada članovima vijeća kao nadopunu dnevnog reda uvrstimo odluku o smanjivanju koeficijenta za obračun plaće gradonačelnika sa 3,3 na 2,8 te zamjenika sa 2,6 na 2,38– obrazložio je prijedlog HDZ-ov Ivo Žinić.– Po preuzimanju vlasti 2009. smanjio sam svoju plaću. Vašu odluku ne mogu prihvatiti. Nije donesena na zakonit način. Zakon propisuje da jedino gradonačelnik može preložiti izmjenu koeficijenata za obračun plaća- odgovorio je gradonačelnik Bakšić. Smanjivanje plaće gradonačelnika i zamjenika prihvaćeno je glasovima kluba HDZ- HSP AS-HSS i dr. Dušana Bjelajca, vijećnika DPS-a. Protiv i suzdržani bili su vijećnici SDP-a, HSLS-a i SDSS-a.

Na čelu siromašnog grada

Ovim odlukama naknade neto naknade vijećnika su sa 700 kuna smanjene na 490 kuna po sjednici. Predsjedniku Gradskog vijeća smanjena je na naknada za više od tisuću kuna i sada iznosi neto 2.446,11 kuna mjesečno, a prvom i drugom potpredsjedniku 1223,06 kuna mjesečno. Plaća Milana Bakšića bila je neto 12.440,68 kuna. Sa ovim smanjenjem past će ispod deset tisuća kuna, što je i dalje velika cifra s obzirom na ekonomsku situaciju i činjenicu da upravlja jednim od siromašnijih gradova u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 1

TT
tomoice_tomice
19:21 21.06.2014.

A da na sljedećoj sjednici izglasaju odcjepljenje do samopredjeljenja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije