Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjeverna koreja

Pjongjang ispalio novi projektil kratkog dometa

sjeverna koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
29.03.2016.
u 13:52

"Pratimo pomno situaciju i spremni smo za svaku mogućnost", kazao je on.

 Sjeverna Koreja ponovo je ispalila raketu kratkog dometa koja je pala u vode ispred njezine istočne obale, objavila je danas južnokorejska vojska, dok traju velike napetosti na Korejskom poluotoku.

Južnokorejski združeni stožer ističe u priopćenju da je "projektil kratkog dometa" ispaljen blizu grada Wonsana na istoku sjevernokorejskog teritorija te da je preletio 200 kilometara.

"Pratimo pomno situaciju i spremni smo za svaku mogućnost", kazao je on.

Ozračje na poluotoku neprestano se pogoršava poslije četvrtog sjevernokorejskog nuklearnog pokusa početkom siječnja, nakon kojeg je 7. veljače uslijedilo ispaljivanje rakete smatrano općenito prikrivenim testiranjem balističke rakete dugog dometa.

Vijeće sigurnosti na to je odgovorilo početkom mjeseca novim paketom sankcija protiv najizoliranijeg režima na svijetu.

>> Sjeverna Koreja ispalila A-bombu i sravnila Washington sa zemljom... Kakav video!

Komentara 5

GO
goran2hr
17:07 29.03.2016.

Znači otprilike ovoliko haubica treba imati, ako želiš da ti obala bude sigurna. A nas su zaludili pričom o maloj, profesionalnoj, pokretljivoj, skupoj i beskorisnoj vojsci. Pa tako kada (i ako) nam konačno stigne 12 haubica, a drugo smo upropastili, biti će zanimljivo gledati kako ćemo ih rasporediti od Prevlake do Dunava i na što će to ličiti?!

Avatar croatxl
croatxl
14:23 29.03.2016.

Koja novost,ja kad jedem grah za rucak ispaljujem dva dana kratke rafalne projektile.

UN
unbekant
22:10 29.03.2016.

Nesto tu uopce ne stima,jer pored ovoliki provokacija,i stalno nekakvih raketni testova,Amerika ne reaguje,kao ni Japan,,a o Juznoj Koreji ni da govorim,zista su nesto golemo namirisali,pa nista ne pokusavaju,i pored ovoliki sankcija,oni jednostavno i dalje prejete,i vrse vrlo ozbiljne testove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije