Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biskup primio zlatni zbor

Pjevanje donosi radost i ljepotu te puno dobroga

Zbor Katoličke osnovne škole
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
1/4
20.05.2014.
u 17:06

-Sretni smo što je prvi puta u našoj domovini Hrvatskoj na ovom natjecanju nastupio zbor jedne katoličke osnovne škole te još više zbog toga što smo na svom prvom natjecanju osvojili zlatnu plaketu - istaknula je LJuba Šolić, voditeljica Zbora

Članove Zbora Katoličke osnovne škole u Požegi koji su na nedavnom državnom  natjecanju u Varaždinu osvojio zlatnu plaketu zajedno s njihovom voditeljicom prof. Ljubom Šolić, korepetitorom Tomislavom Jurićem i ravnateljem Ivicom Žuljević danas je primio požeški biskup dr. Antun Škvorčević. On im je u crkvi sv. Lovre čestitao na postignutom uspjehu te iskazao svoju radost zbog toga. Zapitao ih je da li se isplatilo uložiti toliko vremena i žrtve  u pjevanje.

Ta žrtva i vrijeme, objasnio je biskup, se isplati jer pjevanje unosi radost i ljepotu u vaša srca, donosi puno toga dobroga . –Sve to vas uči jednoj razini života koja je viša od one svakodnevne. Zbog toga je njegovanje  pjevanje važno u školi od prvoga razreda jer se kroz toga puno toga uči – poručio je biskup.  

Zbor je potom otpjevao četiri pjesme s kojima je nastupio u Varaždinu. Prof. Ljuba Šolić zatim je biskupu predstavila samo natjecanje ta kazala da je u konkurenciji s njihovim zborom bilo još 20 zborova iz cijele Hrvatske. –Sretni smo što je prvi puta u našoj domovini Hrvatskoj na ovom natjecanju nastupio zbor jedne katoličke osnovne škole te još više zbog toga što smo na svom prvom natjecanju osvojili zlatnu plaketu. Mnogi zborovi godinama nastupaju, a ne uspiju osvojiti ni jednu od medalja. Želim ovom prigodom, Vama biskupe, zahvaliti što nas podržavate i volite – istaknula je prof. Šolić.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije