Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kina

Pješčana oluja pogodila Peking, grad prekrila sitna prašina

oluja kina
AFP
20.03.2010.
u 10:42

Prema procjenama Kineske akademije znanosti broj pješčanih oluja se u zadnjih 50 godina u toj zemlji povećao čak šest puta na oko 20 godišnje.

Snažna pješčana oluja pogodila je Peking, a meteorološka služba upozorava da je kvalitet zraka "jako štetan za zdravlje". Stanovnicima se savjetuje da nose zaštitne maske kada izlaze van,  te da zatvaraju vrata i prozore zbog sitne prašine, javio je AP.

Pustinjske površine u Kini sada čine čak trećinu ukupnog teritorija zemlje zbog pretjeranog napasanja stoke, sječe šuma, širenja gradova i suša.

Prema procjenama Kineske akademije znanosti, broj pješčanih oluja se u zadnjih 50 godina povećao čak šest puta na oko 20 godišnje.

Ključne riječi

Komentara 1

1L
10 lipa
06:52 21.03.2010.

niš novo...kinezi poznati po uništavanju sve što im se nađe pred nosom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije