Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapinske Toplice

Pješačke staze prvi i najizgledniji projekti 
za sufinanciranje iz EU

'05.02.2011. Vuglec breg, Krapinske Toplice - Treking utrka koja je okupila 500-tinjak trkaca iz cijele Hrvatske i Slovenije. Natjecatelji su podjeljeni u 3 kategorije-trkaci, jogeri i planinari. Kod
'Matija Topolovec/PIXSELL'
02.10.2013.
u 16:00

Multimedijalni centar drugi je projekt s kojim su u Općini najdalje otišli u pripremama

Odbor za razvojne projekte i investicije, načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić i predsjednica Općinskog vijeća Karmelita Pavliša odabrat će ovih dana idejne projekte koje će prijaviti na natječaj Ministarstva turizma. Natječaj je otvoren do 10. listopada ove godine i namijenjen je za sufinanciranje projektnih dokumentacija.

Još u ovom mandatu

Predsjednik Odbora Ivan Kovačić kaže da su projekti dio novog strateškog plana razvoja općine koje namjeravaju ostvariti uz pomoć novca iz EU fondova. Vjeruje kako će se još za vrijeme mandata ovog vijeća, oni i realizirati. Konkretno, najdalje se otišlo sa pripremama na uređenju multimedijskog centra u sadašnjem Domu kulture te pješačkih staza od dvadesetak kilometara za potrebe zdravstvenog turizma.

- O ostalim projektima preuranjeno bi bilo govoriti i možda za sve ne dobijemo sredstva iz EU fondova, ali svakako ćemo raditi samo na onima koji će puniti općinski proračun, kategoričan je Kovačić. Pritom je poručio da žele iskoristiti termalne izvore koji su jedni od najboljih u Europi.

- Zato krećemo s izgradnjom javne turističke infrastrukture. Prvo bi se sadašnji Dom kulture proširio i preuredio u novi multimedijski centar za potrebe kongresnog i zdravstvenog turizma, dok bi prsten pješačkih staza služio također turistima i bolesnicima.Općina nema novca za velike projekte i zato ne smijemo, poput mnogih gradova, graditi sportske dvorane koje su im danas preskupe za održavanje, kaže Kovačić.

Prerano za šampanjac

Prema riječima općinskog načelnika Svažića, od Ministarstva turizma zatražiti će se pomoć za izradu dokumentacije kod onih projekata o kojim su se pozitivno očitovali ZARA i Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova kao izglednima za EU sufinanciranje. Kaže kako ne očekuje da će put do realizacije biti lagan i da su još daleko od otvaranja šampanjca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije