Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi sveti

PITANJE DANA Mislite li da su cijene lampaša i cvjetnih aranžmana previsoke?

Zagreb: Mirogoj uoči Dana mrtvih
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
01.11.2023.
u 11:17

I dok kupci uzimaju ono što moraju, proizvođači kažu kako su im troškovi proizvodnje drastično porasli

Uz zapaljenu cvijeću ili lampaš te pokoji buket cvijeća mnogi se danas, na blagdan Svih svetih, prisjećaju dragih ljudi koji više nisu s nama. Neki ne pitaju za cijenu, drugi pak gledaju kako bi ipak uštedjeli koji cent. Lampaši u obliku srca lani su na Mirogoju stajali 15 kuna, a danas ćete jedan platiti 2.20 eura. Za tri kune više lani su se mogli kupiti standardni lampaši, oblika obrnute piramide koji danas stoje 2.50 eura.

Cijena ovisi o količini parafina. Najviše ga imaju visoki lampioni valjkastog oblika, a najčešće možemo vidjeti one s motivom hrvatske zastave. Prošle su se godine mogli kupiti za 35 kuna, za jedan takav danas ćete izdvojiti pet eura.

Krizanteme se na Mirogoju prodaju i po 8 eura. Najprodavanije su multiflore koje se ponegdje prodaju i po sedam eura. I dok se neki kupci žale, proizvođači kažu kako su im troškovi proizvodnje drastično porasli

VIDEO Testirali smo lampaše

 
Ključne riječi

Komentara 5

ST
sttipe
14:28 01.11.2023.

Cijena cvijeća bi mogla biti niža. Plastiku, pogotovo ovu jednokratnu, bi opteretio ekološkim porezom, tako da cijena jednog lampaša dpđe na 3000€!!! Tako da mom ocu ne padne na pamet nositi 5 lampaša, svaki put kad krene na groblje, nego da ponese 1. šteriku, zapali ju, dok se ne pomoli, i ugasi i ponese kući za drugi put!! Jer njega ne zanima šta svaki mrtvi dan proizvede brdo plastičnog smeća!! Šta mikroplastika izaziva karcinom, ni ništa šta njegov komoditet iti malo smanjuje, on ne želi razumiti!! Vlast ka da se trudi proširiti plastiku, ne zabranjuje, ju, šta bi tribala!!

VJ
Veli Jože
12:04 01.11.2023.

Jedna gospođa je na TV-u izjavila da joj je cijena za cvjetni aranžman od 40 eura Ok.Ne znam da li je to uredu građanima sa 500 eura prihoda?

FR
FraneTente1861
12:08 01.11.2023.

Sve je poskupjelo.Hvala Plenkovicu!Vratite nam nasu kunu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije