Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blagdan uz obitelj

Pitali smo političare kako će proslaviti Uskrs

Zoran Milanović, Željko Jovanović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/10
30.03.2013.
u 18:00

Nitko od njih neće ova tri dana odmora iskoristiti za neko egzotično putovanje, a jedine lokacije na koje putuju njihova su rodna mjesta.

Uskrs je, poput Božića, blagdan koji se provodi u krugu najbliže obitelji, barem je tako ako slušamo odgovore naših sugovornika, političara i drugih javnih osoba. Nitko od njih neće ova tri dana odmora iskoristiti za neko egzotično putovanje, a jedine lokacije na koje putuju njihova su rodna mjesta. 

Potrudili su se, unatoč aktualnoj dvjema kampanjama za lokalne i europske izbore, poslovne obveze ovih dana odgoditi pa blagdane koriste da nadoknade izgubljeno vrijeme s obitelji, ali i sa starim prijateljima. Većina koja se smatra vjernicima u nedjelju će s obitelji otići na misu, a ono što je svima zajedničko jest “farbanje” jaja te izbor jelovnika. Tradicionalni uskrsni doručak sa šunkom, kuhanim jajima, mladim lukom i rotkvicama uz neke dodatke koji se vežu uz specifične krajeve iz kojih dolaze način je na koji će početi jutro. Tako će ministar Arsen Bauk u jelovnik uvrstiti i garitulu – uskrsni kolač koji je kao pinca ili sirnica, ali s tvrdo kuhanim jajem u sredini. I za ručak će se gotovo svi, nakon domaće juhe, osladiti janjetinom.

Ostavljamo posao i na nekoliko ćemo se dana posvetiti najbližima

Zoran Milanović

Premijer će uskrsni vikend provesti kod kuće u krugu obitelji. Iako nema predviđene državničke obaveze, vjerojatno se neće samo odmarati budući da je rekao da je posao tamo gdje je on, bez obzira na to gdje se nalazi.

Branko Hrg

Predsjednik HSS-a blagdane će provesti s obitelji, to je tradicija koje se nikad ne odriče za Uskrs i Božić. Otići će u nedjelju na misu, a u ponedjeljak planira ići na proslavu 150 godina župe Molve.

Vesna Pusić

Ministrica vanjskih poslova odmarat će se sljedeća tri dana u krugu obitelji, no njeni odmori imaju predznak radni jer “uvijek ima nekih dokumenata koje treba pročitati i odluka koje treba donijeti”.

Dragutin Lesar

Šef laburista ostaje doma za vikend, neće nikamo putovati. Nada se lijepom vremenu jer treba početi sa zaštitom voćnjaka, ali sudeći po vremenskoj prognozi, boji se da od lijepog vremena za vikend neće biti ništa.

Dragan Primorac

Hrvatski forenzičar uskrsne blagdane provest će s najužom obitelji na relaciji Zagreb – Jastrebarsko. Jelovnik će biti tipičan zagrebački uskrsni. – Na Veliki petak bila je ispovijed, u nedjelju prije ručka ići ćemo u crkvu – dodaje.

Željko Jovanović

Ministru obrazovanja za blagdane u Rijeku dolazi brat koji živi u Abu Dhabiju. Za Uskrs će sa suprugom pripremiti uskrsni ručak za cijelu obitelj, njih petnaestak. U ponedjeljak će s prijateljima na izlet u Istru.

Aresen Bauk

Ministra uprave “uhvatili” smo na Dalmatini, hitao je na Brač gdje će s roditeljima proslaviti uskrsne blagdane. Kao pravi Bračanin na veliki petak jeo je bakalar, a na Uskrs janjetinu i garitulu (uskrsni kolač).

Silvano Hrelja

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika željan je svoje obitelji jer je po cijele tjedne u Zagrebu ili negdje drugdje u Hrvatskoj. Zato će, kaže, uskrsne blagdane s veseljem provesti u svojoj Istri u krugu obitelji.

Predrag Matić

Ministar branitelja Uskrs će provesti sa svojom obitelji u Vukovaru. To mu je, kaže, rijetka prilika da se podruži s cijelom obitelji na okupu, ali i da se vidi sa starim društvom. Već u ponedjeljak vraća se u Zagreb.

Tomislav Karamarko

Predsjednik HDZ-a ove blagdane iskoristit će za odmor prije idućih izbora. Uskrs će provesti u Zagrebu s obitelji, već tradicionalno kod roditelja na ručku.

Jadranka Kosor

Bivša premijerka Jadranka Kosor ove će blagdane provesti u Zagrebu s obitelji. U petak je u zagrebačkoj ribarnici strpljivo čekala u redu da kupi srdelice za posni dan, a subotu će dio dana provesti u druženju s prijateljima, a dio u kućanskim poslovima, pečenju kolača te “farbanju” jaja. U nedjelju će s obitelji na misu, nakon čega će imati pravi tradicionalni doručak i ručak – jaja, janjetinu... Kao i svaki Uskrs i Božić, i ove će godine posjetiti Specijalnu bolnicu u Gornjoj Bistri.

>>Milanović: Neka nas Uskrs potakne na razumijevanje i zajedništvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije