Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINKOVCI

Pismo liječnice: Čaša se prelila, liječnici su iscrpljeni, potplaćeni i nema ih dovoljno

Vinkovci: Marija Jurkovi? optužena za nesavjesno lije?enje djece
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
01.03.2023.
u 08:55

Liječnica opisuje tragičnu situaciju u Vukovarsko-srijemskoj županiji u kojoj će najmanje pet ambulanti uskoro zatvoriti vrata jer nema liječnika koji bi u njima radili

Dramatično pismo obiteljske liječnice iz Vukovarsko-srijemske županije stiglo je ovih dana u Liječničku komoru. Liječnica opisuje izvanrednu situaciju nastalu u DZ Vinkovci gdje nema dovoljno liječnika da bi se održala javno-zdravstvena mreža te traži pomoć i zaštitu preostalih liječnika, a takav je dopis poslala i županijskom pročelniku za zdravstvo, ravnatelju vinkovačke bolnice i ravnatelju županijske Hitne.

Ističe kako su pokušali suradnju s DZ Vukovar koja nije ostvarena jer, kako se navodi u pismu, liječnici ne žele raditi toliko prekovremenih sati za minimalnu naknadu

"Situacija nije iznenadna, uvijek se može očekivati ovakav slijed događaja prirodnom inercijom događaja, uslijed odlaska na specijalizacije, porodiljne dopuste, na žalost i oboljenja, ali nama su potrebna dugoročna planiranja i zaštita" napominje u apelu.

Od 13. ožujka sljedeće ambulante neće imati osiguranu zdravstvenu skrb: Komletinci, Otok, Stari/Novi Jankovci/Srijemske Laze, ambulante dr. Šumanovac i dr. Vinković Resli u Vinkovcima, uskoro ambulanta dr. Rajčanji na istoj adresi te ambulanta Andrijaševci, navodi liječnica.

"Do sada su pokrivane od strane postojećih djelatnika DZ Vinkovci ali sada se nažalost čaša prelila. Dimenzije posla su preobilne i prezahtjevne da bi se na ovakav način radilo svaki dan bez jasnog plana i programa a da su djelatnici uredno u prekršaju s prekovremenima, iscrpljeni i potplaćeni", stoji u apelu liječnice. 

Komentara 20

BU
burza
10:04 01.03.2023.

Samo kukaju primite se posla place su vam jos dobre koliko radite cast izuzecima ali smanjene su plave kuverte to vas boli manje 400tisuca ljudi onda nije problem ni manje ljecnika

SK
SkvikiZg
09:45 01.03.2023.

Joj kak su jadni, kad dojdem kod Dr. pita kakve poteškoće imam i kad mu velim on razmisli i ak je dobro ispekel svoj zanat zna kaj mi je, ak nezna napiše uputnicu i stvar je za 15 min. završena. Moćda napiše koi recept i to je sve. Sljedeći molim. U bolnici napuštaju prijevremena radno mjesto i pravac privatna ordinacija.

KO
Komentator3
10:03 01.03.2023.

Mene zanima, kako su to liječnici potplaćeni ako imaju plaće iznad prosjeka? Zar se od doktorske plaće ne može normalno živjeti u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije