Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trbuhom za kruhom

Pismo iz Amerike: Mama mi poručuje - Ne vraćaj se!

Mladi napustimo Hrvatsku
screenshot/facebook
23.01.2013.
u 11:22

Više od 48 tisuća članova prikupila je na Facebooku grupa "Mladi napustimo Hrvatsku". Sve većoj nezaposlenosti u Hrvatskoj, mladi doskaču bijegom iz zemlje – trbuhom za kruhom.

Više od 48 tisuća članova prikupila je na Facebooku grupa "Mladi  napustimo Hrvatsku". Sve većoj nezaposlenosti u Hrvatskoj mladi doskaču bijegom iz zemlje – trbuhom za kruhom. Na ovoj Facebook-grupi gotovo svakodnevno se pojavljuju priče mladih, studenata, ali i obitelji s djecom koje su odlučile pronaći sreću negdje izvan granica Lijepe naše.

No, koliko je to težak put, dokazuju priče koje međusobno nesebično dijele članovi ove grupe. Osim informacija o tome kako negdje otići, što je sve potrebno i koji su početni koraci, emigranti dijele informacije o zemljama u kojima se nalaze i kakav je njihov život nakon što su skupili sve potrebno i zaputili se u – nepoznato.

Jedna od takvih priča je i priča djevojke koja nakon završenog magisterija u Hrvatskoj nije mogla naći posao. Odlučila je otići raditi na cruiser i nakon toga završila u Sjedinjenim Državama. Svoju priču odlučila je podijeliti s članovima grupe, a mi je prenosimo u cijelosti.

>>'Odlazimo iz Hrvatske!' U tri godine otišao grad veličine Vinkovaca

>>Iz Hrvatske se prošle godine iselilo čak 12.000 građana

>>Hrvati u Dubaiju - plaća je 10.000 €, a nakon posla golf i partijanje

>>Emigracija: Mladi iz Hrvatske bježe u Kanadu, novu obećanu zemlju

Komentara 112

BE
Bedem1
14:35 23.01.2013.

Brdi69Sta ti radis u USA.Vrati se u zemlju meda.posao te ceka,place izvrsne,zrak svjez,sta cekas.Lako je iz daleka hvaliti ali oni koji su prazna dzepa i bez posla i neznaju kako zivjeti sutra,misle drugacije.Kada ti dijete trazi osnovnu stvarcicu a ti mu je ne mozes priustiti onda se misli na drugi nacin.

MA
maxim
14:35 23.01.2013.

Brdi69 je dobro rekao. Bio sam u USA, CA, Los Angeles, Posao našao odmah ali doma je bolje, i sve što misliš da možeš tamo možeš i doma. Pročitaj "Alkemičar" od Paola Quelja i on to kaže

TH
than
13:48 23.01.2013.

A sto bi se vracala, ako ima bilo kakav posao ? Da zivi od 400 kuna socijalne pomoci, a sto nije dovoljno niti za kruh i mlijeko ?!?! Ovdje posla bez partijske knjizice (bilo koje boje) i dobre veze jednostavno nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije