Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojarna kod knina

Pirotehničar u Pađenama poginuo u eksploziji kazetne bombe

marko odžak
MORH
11.07.2013.
u 11:45

Kninsku bolnicu danas je obišao i ministar obrane Ante Kotromanović koji je obitelji poginulog izrazio sućut

Ministar obrane Ante Kotromanović posjetio je ranjenog pirotehničara u kninskoj bolnici. Dao je izjavu novinarima te je istaknuo kako je najvjerojatniji razlog stradavanja jučer poginulog tehničara Marka Odžaka eksplozija dijela kazetne bombe u Pađenama.

– Nažalost, tog streljiva tamo ima jako mnogo i mi jednostavno moramo nastaviti s razminiravanjem – rekao je Kotromanović izrazivši sućut obitelji poginulog pirotehničara.

Ministar je rekao i da je Marko Odžak bio sjajan čovjek i sjajan pirotehničar te da je njegovo stradavanje veliki udarac za ministarstvo, ali najviše njegovu obitelj.

– Teško nam je i jučer i danas. Mi vojnici jesmo malo tvrđi, ali uvijek je teško kad se ovakve stvari dogode i tužni smo zbog gubitka. Moramo nastaviti razminiravati jer je to naš život. Jučer smo imali poginulog, a danas razminiravamo dalje zbog sigurnosti naših građana. U Pađenama je jako zagađen minsko-eksplozivni prostor i tu ima jako mnogo minsko-eksplozivnih sredstava iz Drugog svjetskog rata – rekao je Kotromanović te najavio skore rezultate istrage uzroka pogibije jednog i ranjavanja dvojice pirotehničara.

– Imamo određena saznanja da je eksplodirao dio kazetne bombe koja je bila na zemlji i koju je netko očito zakačio nogom – rekao je Kotromanović. Na upit kako komentira da je riječ već o trećem incidentu u Pađenama, a podsjetimo 2011. eksplodiralo je 1800 tona streljiva, a prošle godine se zbog visokih temperatura dogodilo više eksplozija, Kotromanović je potvrdio da se sve to događa u vrijeme iznimno visokih temperatura.

– To streljivo očito je načeto i uz visoke temperature vrlo lako dolazi do eksplozija. Zato to područje moramo očistiti zbog svih građana – ponovio je Kotromanović. Prema nekim informacijama, razminiravanje u Pađenama trebalo bi biti gotovo do kraja ove godine. U samim Pađenama mještani su u velikom strahu od novih incidenata.

– Sada su vrućine i ne daj Bože da opet dođe do požara. Bojimo se da bi sva okolna mjesta mogla odletjeti u zrak – rekli su nam u Pađenama. Gradonačelnica Knina Josipa Rimac također je izrazila nadu da će što prije biti očišćeno područje Pađena od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava i da će se riještiti pitanje sanacije eksplozivnih sredstava u Golubiću pokraj Knina.

>>Pirotehničari imaju najvišu policu, odšteta obitelji iznosi 540.000 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije