Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zrakoplovna nesreća

"Piper" koji je poletio s Lošinja srušio se u Italiji, dvoje mrtvih

piper
Ansa
13.06.2010.
u 13:03

U zrakoplovu su pronađena dva karbonizirana tijela, a po prvim informacijama riječ je austrijskim državljanima

Austrijski bračni par poginuo je kad se njihov zrakoplov dvosjed tipa monsun, sličan piperu, koji je poletio s Lošinja, zabio u brdo kraj mjesta Stella, blizu Savone u Italiji. Nesretni Bečani, 72-godišnji Hotfrid i Angela (66) Hummer, zaljubljenici u letenje, uputili su se na Azurnu obalu, u Cannes.

Pilotirao je Hotfrid. Tijela nesretnih Austrijanaca pronađena su posve izgorena – supruga je bila ispod trupa aviona, a suprug tri metra od mjesta udara. Iako istraga talijanske Agencije za sigurnost zračne plovidbe traje, nagađa se da bi uzroci nesreće mogli biti greška pilota ili pak nepovoljni vremenski uvjeti. U trenutku nesreće, niski oblaci, magla i slaba vidljivost otežavali su let.

Istražitelji su kao posebno indikativan detalj izdvojili fotoaparat pronađen u kabini pa pretpostavljaju kako su supruzi odlučili skrenuti s plana leta da bi nemetano uživali u krajobrazu i snimiti nekoliko fotografija. Pretpostavlja se kako je trenutak nepažnje pilota bio dovoljan da let na nastavak ljetovanja završi tragedijom.



Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
04:26 25.06.2010.

mora da su natočili jako loše gorivo

LA
lavandica
21:09 13.06.2010.

Opet brdo gluposti, a posebno naslov. Zrakoplov nije Piper, sličnost je zanemariva. I slike su vrlo dostupne, a radi se o Bolkowu BO.209. E moji novinari.....

DU
Deleted user
08:46 18.06.2010.

Bogme puno brda na ovoj slici. Dokle ce za VL pisati ovakvi amaterski novinarcici???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije