Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kijevo kod knina

Pio pred lokalnom trgovinom pa ubio policajca, oca troje djece

ubijen policajac, Kijevo (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/12
29.06.2013.
u 08:00

Nisam cijelu noć spavala i u šoku sam. Još uvijek nisam svjesna što se dogodilo. Ne mogu sad razgovarati i malo dijete je sa mnom u kući, rekla nam je supruga ubojice

U Kijevu pokraj Knina Stjepan Cerovšek (61) ubio je u petak navečer policajca Antu Grabića i ranio njegovog kolegu Joška Grgića. Policajci su došli u kuću ovog već ranije evidentiranog obiteljskog nasilnika na dojavu o novom nasilju, no Cerovšek je tada nožem u prsa ubo policajca Antu Grabića i u ruku policajca Grgića. Cervošek je pobjegao, a Ante Grabić otac troje djece preminuo je od zadobivenih ozljeda na putu u bolnicu. Nakon dojave o zločinu u Kijevo su stigle brojne policijske snage i navodno u obližnjoj šupi pronašle ubojicu i uhitili ga. Policajac koji je preživio ubojičin napad navodno je pucao i ranio Cerovšeka, no to nije potvrđeno. U trenutku zločina osim ubojice i policajaca u kući je navodno bila i supruga Cerovšeka i njihovo dijete, te navodno i jedan starac kojeg su za naknadu nedavno udomili. Policija nam nije dozvolila pristup u kuću do pretresa, no uspjeli smo telefonom razgovarati sa suprugom Stjepana, Mladenkom Cerovšek.

– Nisam cijelu noć spavala i u šoku sam. Još uvijek nisam svjesna što se dogodilo. Ne mogu sad razgovarati i malo dijete je sa mnom u kući. Nemojte me ništa pitati o ničemu. Pitajte policiju – rekla nam je Mladenka Cerovšek.

U Kijevu su danas bili sablažnjeni ubojstvom omiljenog policajca.

– Ante je iz susjedne Vrlike. Odličan čovik, otac troje djece i da ovako strada. Strašno – rekao nam je susjed obitelji Cerovšak. I on i ostali Kijevljani su nam rekli da je ubojica znao popiti i da je i tog dana popio veću količinu piva. Cerovšek je inače porijeklom iz Zagorja, a prije preseljenja u Kijevo rodno mjesto svoje supruge, živio je kod Kistanja. U Kijevu je radio kao zidar. Na dan zločina gradio je zidić kod Kijevljana  Ante B.

– Radio je do 17 sati. Nije bio pijan kod mene, al sam čuo da je ispred trgovine pio tri sata – rekao nam je ovaj Kijevljanin. U trgovini su nam potvrdili da je Cerovšek došao i kupio - pivo.

– Bio je oko 20 sati i kupio cigarete, čokoladu i pivu. Izgledao je kao da je popio pet piva, ne kao puno puta kada je bio mrtav pijan. Tko se mogao nadati da će počiniti ovakav zločin – rekla nam je prodavačica u kijevskoj trgovini vidljivo potresena. Razgovarali smo i s nekolicinom policajaca vidno potresenih smrću kolege.

– Ante je uvik bija predobar. Iz susjedne je Vrlike, ali je stalno bio u Kijevu i Kninu gdje je živio sa ženom i troje djece. Ante je uvijek sa svima postupao pristojno i vjerujem da je i sada pokušao lijepo razgovarati i smiriti situaciju i zato je stradao. Uvijek je mislio da su i drugi dobri kao i on, a ovaj mu je zabio nož u srce – rekao nam je jedan umirovljeni policajac iz Kijeva.

– Nije mi jasno je li supruga od ubojice reagirala i upozorila policajce da ih ovaj čeka s nožem, a opet ako je već bio evidentirani nasilnik on je trebao biti u zatvoru ili daleko od svoje obitelji koju je maltretirao – rekli su nam u Kijevu.

Ante Grabić (48) rodom je iz Vrlike i bio je policajac 20 godina. Policajac Joško Grgić zadobio je teške ozlijede uslijed više uboda nožem, no nalazi se izvan životne opasnosti i hospitaliziran je u šibenskoj bolnici. Grad Knin zbog ove je tragedije otkazao nedjeljnu proslavu na gradskom trgu povodom ulaska u EU.

Ivan Stjepan Bajan, načelnik Kijeva nam je rekao da je znao i ubijenog Antu Grabića i ubojicu Stjepana Cerovšeka.

– U Kijevu se svi poznaju i tim je tragedija i veća. Antu su svi poznavali kao uzornog policajca. Iz Vrlike je, ali je živio u Kninu sa suprugom i tri sina. Stjepan ima jedno malo dijete i dvije kćeri. Nisam znao da je bio prijavljivan zbog obiteljskog nasilja – rekao nam je Bajan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije