Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugodnost prije svega

Pintarić koristi citroën, županica vozi audi 6, a D. Žmegač ima ford

'sisak - 25.03.2010., Sisak - Gradonacelnika Dinka Pintarica u sluzbenom automobilu uvijek vozi sluzbeni vozac. Photo:Nikola Cutuk/pIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
25.03.2010.
u 15:25

Najstariji automobil imaju u Jasenovcu - fiat uno iz 1994. godine, dok Velika Ludina nema službeni automobil. Načelnik te općine Dražen Pavlović koristi svoj vlastiti

Na pitanje u kakvim se službenim vozilima voze načelnici, gradonačelnici i županica, odgovor je jednostavan - službena vozila više klase koriste županica, te gradonačelnici Siska, Kutine i Petrinje i Novske.

Županica M. Lovrić Merzel koristi audi 6 star tri godine, sisački gradonačelnik D. Pintarić citroën C 5 star dvije godine, kutinski gradonačelnik D. Žmegač ford mondeo iz 2006., a petrinjski gradonačelnik Ž. Nenadić toyotu avensis. Novljanski gradonačelnik A. Vidaković koristi volvo S 70 star oko pet godina. Gradonačelnik Gline M. Bakšić vozi se u peugeotu 607 starom tri godine, a T. Paunović, gradonačelnik H. Kostajnice, u passatu nabavljenom prije šest godina. U općinama je šarolik vozni park, a u pravilu vozila su nabavljana prije nekoliko godina. U H. Dubici postoje dva općinska automobila; passat star četiri godine i elantra kupljena prije devet godina. U općini Majur načelnica Ana Šarić koristi službenu opel astru staru tri godine, a Ivo Blažanović iz D. Kukuruzara peugeot 406 star pet godina. – Imamo i proton doniran Općini prije 10 godina – rekao je Blažanović.

Branko Jovičić, načelnik općine Gvozd, vozi se u opel astri staroj tri godine, a sunjski načelnik Josip Kozarić koristi 2,5 godine staru škodu octaviju. U Dvoru, načelnik N. Arbutina službene poslove obavlja vozeći se renaultom meganeom starim osam godina, a u Topuskom Nikola Abramović koristi isti takav automobil, ali upola mlađi.

Jasenovačkoj načelnici Mariji Mačković na raspolaganju je vectra iz 2002., a Općina ima još i fiat uno iz 1994. – Kad mu istekne registracija više je nećemo produžiti – kaže načelnica. Prvi čovjek općine Popovača J. Mišković koristi škodu fabiu staru šest godina; kaže da su ove godine planirali nabaviti novo vozilo, no recesija je bila brža. Miškovićev susjed, načelnik V. Ludine D. Pavlović vozi se vlastitim autom. Ivica Dadović, načelnik M. Vesi, služi se vremešnijom opel astrom classic, a M. Kuhar, načelnik Lipovljana, koristi fiat stylo star četiri godine.

Marijan Crnkoci, HSS-ov načelnik općine Lekenik, lagao je kad smo ga pitali kakvo vozilo koristi. Naime, prošli tjedan izjavio je da se vozi u opel astri staroj šest godina koja je prešla oko 250.000 kilometara. Kako smo imali informaciju da je u Općinu tih dana stigao novi službeni automobil opel insignia, vrijedan oko 200.000 kuna, upitali smo ga za komentar. – Imali smo namjeru za kupnju novog vozila, no čekamo bolja vremena da zamijenimo ovaj stari – rekao je Crnkoci, negirajući tako da je Općina kupila ikakav automobil, unatoč činjenici da je već tada vozio novu insigniu, a astra je data donačelniku. U Narodnim novinama vidi se da je Općina Lekenik natječaj za kupnju novog vozila objavila potkraj siječnja, a 12. ožujka objavila i da je na natječaju kupljena dizelska opel insignia vrijedna 161.000 kn, bez PDV-a. Nakon toga i fotografiranja službenog automobila pred zgradom Općine, tražili smo komentar načelnika, no on nam se nije htio četiri dana javiti. Očito smišlja kako će svojim građanima objasniti da se kriza očito ne računa kad je u pitanju ugodnost vožnje njihova načelnika.

Komentara 5

ST
stop!
17:22 26.03.2010.

hm a načelnik općine velika ludina vozi BMW5!

LO
lovcina
08:41 26.03.2010.

Ovo na slici je citroen C 6, malo ispitaj, prije nego napišeš.

IV
ivanac
10:54 26.03.2010.

Obradite tu temu po svim županijama. Npr. šibensko -kninsku. Gradonačelnici Knina i Drniša na području od posebnog državnog interesa, socijalno i gospodarski ugroženi voze VW pasate vrijednosti 350.000 kn.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije