Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godina bez razvoja

Pintarić: Bez investicija, ali socijalni standard ostaje jednak

\'16.12.2010., Sisak - Vecina vjecnika sisackog Gradskog vijeca podrzala je izmjenjeni Gradski proracun za 2011.godinu. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
16.12.2010.
u 17:42

Milijarda je investirana u sisačku industriju, a zapošljavanje je nula. Održava se socijalni standard, ali na nižem nivou, jer je socijale sve više, kaže Vidović

Sisački proračun za 2011. od 194 milijuna kuna Gradsko vijeće usvojilo je jučer sa 23 ruke za i pet protiv. Prihvaćen je amandman nezavisnog Željka Vrbanusa o osiguranju sredstava za subvenciju kamata poduzetničkih kredita na principu dva posto od Grada, dva posto Županije, a preostalih dva i pol posto plaća obrtnik, za što je osigurano početnih 350.000 kuna.

Više udrugama iz rata

Novac je izdvojen milijunskom uštedom na regresu i božićnicama djelatnika gradske uprave, a preostali iznos ide u - sport. Djelovanje udruga proisteklih iz Domovinskog rata pojačat će se sa 200.000 kuna, od zakupa za školsku dvoranu u Budaševu. Kako i novi vrtić na Zelenom brijegu ne bi zadesila sudbina pasarele, od čije su gradnje vladajući odustali, nađeno je rješenje za dovršetak uređenja zemljišta i opremanja vrtića. Naime, proračun je podebljan za predviđenih tri milijuna kuna od naknade za deponiranje otpada pri gradnji sportske dvorane. Kako je gradonačelnik Dinko Pintarić i najavio iznos u blagajni, od lanjskog manji oko 50 milijuna kuna, održavat će tek postojeće stanje i standard, bez velikih investicija. Kao glavni adut obrane proračuna bez razvoja poslužila mu je zadržana socijalna sigurnost. Oporbena čelnica Kristina Ikić Baniček spočitnula je gradonačelniku da poreznim obveznicima, koji u kasu slijevaju oko sto milijuna kuna, ne osigurava ništa trajno.

Zapošljavanje na nuli

– Bitno je na što je novac potrošen. Škola plivanja za osnovce i školarce važnija je od novih mostova. To je moj stav – kazao je Pintarić. Ispravio ga je vijećnik Davorko Vidović.

– Sisak je grad milijarde investicija u njegovu industriju, pri čemu je efekt zapošljavanja ravan nuli. Ogromna nezaposlenost izazov je za ovu vlast. Održava se, da, ali na nižem nivou, jer će socijale biti sve više – kaže Vidović. Sljedeće godine najviše će trpjeti komunalni, kulturni i sportski standard. Za plaće 110 zaposlenih u ustanovama u kulturi izdvaja se 12 milijuna kuna, uz još dva milijuna kuna za uvjete rada, pa je Pintarić kazao da očekuje održavanje kulturnog standarda na nivou. Zasad najveći je proračunski gubitnik Zajednica sportskih udruga, koja će umjesto ovogodišnjih 16,6 mil. kuna sljedeće pasti na osam milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

OM
omer
18:46 19.12.2010.

Slika i prilika cijelog deuštva, nemojmo se ništa čuditi. Kada bi se nešto i napravilo i zaposlilo kojih desetak ljudi to bi bila senzacija, i za ginusovu knjigu rekorda!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije