Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pilsel pisao i pod imenom Grković

17.02.2009.
u 17:12

U nastavku protuispitivanja Žarka Puhovskog, Gotovinin branitelj Luka Mišetić predočio je izjavu kojom Drago Pilsel, dugogodišnji član HHO-a i novinar, tužiteljstvu izjavljuje da je pisao i pod pseudonimom Vjeran Grković. I to u “Feral Tribuneu”, u intervjuu s P. Mrkaljem, izvršnim direktorom HHO-a, koji je u kolovozu 1995. objavio saznanja o paljevinama, pljačkama i ubojstvima srpskih civila.

U intervjuu Pilsel spominje i sebe, u trećem licu. – To prvi put čujem, tj. čitam – odgovorio je i šokirani Puhovski. Mišetić je nastojao dokazati da izvještaji HHO-a o Oluji obiluju netočnostima, da su ubijenima proglašavane i osobe koje su umrle prirodnom smrću, ili pod nesretnim okolnostima.

Puhovski se djelomice složio jer “i obrane su počinile 7 grešaka u ovih par dana”. – Nažalost, istina je da ima netočnosti, ipak je potvrdio Puhovski. Mišetića je zanimalo kako to da je 25 posto Srba iselilo i iz istočne RH, a nije bilo Oluje, na što je svjedok odgovorio kako “nisu željeli živjeti u RH s obzirom na političku vlast.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije