Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u zraku

Pilotu usred slijetanja otpala umjetna ruka: Ubuduće ću biti oprezniji

avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.08.2014.
u 16:59

Ipak, u posljednji tren 46-godišnji pilot uspješno je prizemljio zrakoplov sa 47 putnika, unatoč lošim vremenskim prilikama

Prava drama odvijala se na letu Birmingham - Belfast avioprijevoznika Flybea kada se pilotu odvojila umjetna ruka. Ipak, u posljednji tren 46-godišnji pilot uspješno je prizemljio zrakoplov sa 47 putnika, unatoč lošim vremenskim prilikama.

Iako je ranije provjerio je li njegova umjetna ruka dobro osigurana, neposredno pred slijetanje, proteza se odvojila od fleksibilnog lakta te je pilot izgubio kontrolu nad letjelicom. U jednom trenu, pilot je razmatrao mogućnost da kontrolu preda kopilotu, no ipak se odlučio da desnom rukom, kojom je u tom trenu kontrolirao brzinu, preuzme kontrolu.

Nitko nije ozlijeđen niti je avion pretrpio oštećenja u incidentu koji se dogodio 12. veljače, izvijestila je Agencija za istraživanje nesreća u zračnom prometu.

Pilot je obećao da će u budućnosti biti oprezniji te će provjeriti je li proteza dobro pričvršćena.

>>U avionskoj nesreći poginuo brazilski predsjednički kandidat Eduardo Campos

>>Putnički avion srušio se blizu Teherana. Oko 40 mrtvih

Komentara 8

Avatar morski covik 3
morski covik 3
17:15 14.08.2014.

Pomorci ne smiju na brod ako imaji tlak 150/100 na pregledu, a vidi pilota aviona... Dosta ti je jedna ruka/oko/noga.... Tko je tu lud?!?!?

RA
Rangostar
17:33 14.08.2014.

A meni naplate kaznu što pričam na mobitel dok vozim.

Avatar jigaboo
jigaboo
17:38 14.08.2014.

Dash 8 je bio. koje prtparacko novinarstvo. pa kad prepisujete iz stranih medija barem stavite sliku kako treba a ne oni "okacili" DC-9

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije