Naslovnica Vijesti Hrvatska

Piloti: Osjećamo se dobro i zahvaljujemo na brzoj intervenciji

Oba su pilota tek lakše ozlijeđena, nemaju prijelome, nego samo ogrebotine po tijelu.
23. rujna 2010. u 17:29 24 komentara 3 prikaza
mig, piloti (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Piloti Igor Trošelj i Marijan Kudlika koji su se uspješno katapultirali nakon što su se njihova dva MiG-a danas srušila prevezeni su u KB Dubrava gdje su im ustanovljene lakše ozljede.

Piloti prošli tek s ogrebotinama
Oba su pilota tek lakše ozlijeđena, nemaju prijelome, nego samo ogrebotine po tijelu. Imali su doista ludu sreću, rekao nam je prof. dr. Milan Kujundžić, ravnatelj Kliničke bolnice Dubrava.

>>Srušila se dva MiG-a 21, jednu ženu teško ozlijedile krhotine

Detaljna dijagnostička obrada i pregledi pokazali su da su piloti zdravi i da srećom težih ozljeda nema. Sve se ozljede zapravo svode na ogrebotine na vratu, na mjestu padobranskog remenja i oko uha. Ipak su zadržani u bolnici.

– Hospitalizirali smo ih na 24 sata radi promatranja, prije svega dakle iz preventivnih razloga da bismo na vrijeme vidjeli eventualno pogoršanje njihova zdravstvenog stanja – kaže nam prof. Kujundžić.

Nakon teških nesreća dodatni oprez nije naodmet jer bilo je slučajeva da nakon nesreća ljudi nisu teže ozlijeđeni, ali im se za nekoliko sati ili nekoliko dana stanje pogorša, primjerice kada je riječ o unutarnjem krvarenju.

Piloti optimistični unatoč nesreći
Državni tajnik MORH-a Željko Goršić posjetio je pilote u KB Dubrava. Piloti su izjavili da se osjećaju dobro unatoč nesreći koja se dogodila. Zahvalili su svim svojim kolegama na brzoj intervenciji tijekom traganja i spašavanja istaknuvši kako ih ova nesreća neće omesti u njihovim obvezama i zadaćama koje će i dalje obavljati kao vojni piloti HRZ i PZO-a, priopćili su iz MORH-a.

Podsjetimo, pad dvaju zrakoplova MIG-21 dogodio se danas u 12.50 sati oko pet kilometara sjeverno od Plaškog tijekom vojne vježbe na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja. Prvi pilot javio se zapovjedništvu svega nekoliko minuta nakon pada, dok je s drugim uspostavljena veza nakon 15-ak minuta. Piloti su 25 minuta nakon nesreće ukrcani u medicinske helikoptere i prevezeni u KB Dubrava.

Digitalna komora
JESTE LI ISPROBALI
HGK: Naša Digitalna komora sada nudi sve bitne informacije za pokretanje poslovanja
 • vulgaris:

  Ako znamo da su ZET-ovi vozači tramvaja bolje plaćeni od pilota onda nije ni čudo....

 • sneacker:

  Ma to sve treba srušit pa da se kupe noviji zrakoplovi, a ne da lete u ovim ragama :)

 • Avatar karlo5
  karlo5:

  PraviEUJanez.............................. Mi barem imamo iz čega iskočiti,a vi?