Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRAJK PRESTAJE U PONOĆ

Piloti Lufthanse izazvali kaos, ali na kraju ipak odgodili štrajk

luft
AFP
22.02.2010.
u 11:05

Štrajk pilota, o kojem je prošlog tjedna odluku donijelo strukovno udruženje "Kokpit", najvjerojatnije je najveći u povijesti njemačkoga zračnog prometa.

Prema najnovijim vijestima, Lufthansini piloti su se ipak dogovorili s vrhom tvrtke da nastave pregovore i štrajk odlože na dva tjedna. Ta odluka, to jest privremena obustava štrajka, stupa na snagu u ponedjeljak u ponoć, ali još nije poznato koliko će vremena trebati da se zračni promet normalizira. Prvotno su bila planirana četiri dana štrajka.

Štrajk pilota aviokompanije "Lufthansa", koji je počeo u ponedjeljak ujutro, izazvao je kaos na više aerodroma u Njemačkoj na kojima su otkazane stotine letova.

Samo u Frankfurtu na Majni do podne je otkazano 60 letova, u Münchenu više od 50, a u Düsseldorfu i Hamburgu do kraja dana neće poletjeti po više od 40 aviona na planiranim linijama. Najteža situacija je na aerodromu Tegel u Berlinu, gdje je rečeno da možda neće moći ostvariti ni izvanredni plan koji je predviđao samo 28 od 70 letova koliko ih s tog aerodroma "Lufthansa" dnevno ima.

Štrajk pilota, o kojem je prošlog tjedna odluku donijelo strukovno udruženje "Kokpit", najvjerojatnije će biti najveći u povijesti njemačkoga zračnog prometa. Samo u ponedjeljak bilo je otkazano 800 letova, što je dvije trećine uobičajenog broja. 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:33 22.02.2010.

Politicari kazu u Evropskoj Uniji je spas, tece med i mlijeko, Unija je buducnost malih i radnih ljudi, sto se sada desilo,sve vise nezadovoljnih, sve vise nezaposlenih i sve vise Evropljana misli kako je Unija politicka, gospodarska, ekonomska i vojnaa greska. Da se pitalo narod, Evropska unija ne bi postojala,ovako su parlamenti donosili sve zakljucke bez referenduma i po svojoj volji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije