Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNANOST
Povratak na članak

Pilat je bio u pravu jer se pranjem ruku skida odgovornost

Pranje ruku zapravo pridonosi osjećaju moralne i fizičke čistoće, a istraživanje koje su znanstvenici proveli pokazalo je da ovaj čin ljude također čisti od utjecaja njihova ponašanja i odluka iz prošlosti.

Komentari 8

OB
-obrisani-
22:31 29.05.2010.

Perite ruke nakon svake nužde. Koga briga za Pilata.

VL
OB
-obrisani-
17:19 31.05.2010.

Ti znaći da bi naši političari od danas pa sve do smrti trbali non-stop prati ruke!

VL
Avatar Časna seka
Časna seka
21:03 05.09.2010.

Osim ako se pereš u tuđoj kući, pa još napraviš svinjac.

VL
OB
-obrisani-
21:05 10.05.2010.

Pranje ruku možda i olakšava donošenje neke odluke, možda naizgled i skida teret odgovornosti, ali ne pomaže pri izboru prave odluke. Spominje se i famozni i nesrtni pilat, jel znate gdje je on sad? I šta radi? U paklu, tamo gje se nalaze slabi ljudi koji nisu sposobni donest prave odluke, već podpadaju pod utjecaj masa, i pogodite šta jadnik rad? Pere ruke cijelu - vjećnost, (neznam dali u vodi ili u krvi, to nemogu tvriti.) Toliko o goreispjevanom \"obredu\"pranja ruku i o Pilatovom \"bio je u pravu.\"

VL
OB
-obrisani-
21:26 10.05.2010.

Naime Pilat je bio sasvim svjestan da donosi krivu odluku, i znao je da na taj naćin ide i protiv Boga i protiv svoje savjesti koja mu je glasno vikala da optuženi ne zaslužuje smrt, međutim njega je zanimala više karijera u tom trenutku, koja je sada bila u opasnosti, jer su ga glavešine ucijenile:\"ako ovoga oslobodiš, nisi prijatelj caru..\" I uslijed toga je javno opr\'o ruke kao da kaže: \"to je onda vaša stvar.\" I ovo pranje ruku bila je politička gesta, i uopšte se nemože upotrijebiti za gorenavedeni text. Ali pošto je to pranje ruku jpoznato u povijesti, pa hajmo ga citirati bombastično ovije, međutim \"kad sljepac slijepca vodi, oboje upadaju u jamu.\" (Mat.15.14.)

VL
OB
-obrisani-
20:12 27.07.2010.

Znači li to da akteri izlijevanja nafte u Meksičkom zaljevu, opravši ruke, nisu krivi pa smiju sada to isto napraviti u Sredozemnom moru? Jer znam da su to namjerno napravili! Masonska posla!

VL
Avatar commentator
commentator
17:19 27.08.2010.

Svi vi koji bu\'te Pilata u paklu posjetili, zateči ććete ga u njegovoj uobičajenoj aktivnosti - pranju ruek, cjelu vječnost si taj čovjekk pere ruke, dali u vodi ili krvi to vam sad nemogu tvrditi, i vidjet ćte da pranje ruku mu nimalo nije pomoglo u skidanju odgovornosti. Tako da nije \"bio upravo\" kao što ovaj naslov želi sugerirat. kad ćovjek počini neko djelo, može se on i okupat 3 puta, neće mu pomoć, može si on to tako lijepo zamislit, ali ništa od toga. Ako si slabić i umjesto pravde izabereš karijeru, kao \"naš\" heroj, izabr\'o si si put kojeg na koje nikakvo pranje ti neće pomoć.

VL
OB
-obrisani-
12:04 29.08.2010.

Teško je dokučiti koji je danas novinar ili novinarka najgluplji odnosno najgluplja. Jednstavno rečeno, konkurencija među njima je - prevelika.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.