Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA Osumnjičeni Ante Boljat (62) priveden zbog ubojstva svoga zeta Ivice Dugandžića (32)

Pijani punac ustrijelio zeta hicima iz puške M-48

01.01.2009.
u 23:49

SPLIT – Ante Boljat (63) ustrijelio je s dva hica iz puške M-48 svog zeta Ivicu Dugandžića (32) pred kolnim ulazom svoje kuće u Boljatima u selu Vučevica.

Zbilo se to prvog dana nove godine, nešto malo poslije 22 sata. Boljat je bio prilično pijan (izmjerili su mu 1,91 promil). Zeta je ubio nakon svađe u kući. Čini se da je Ivica prvo pljusnuo suprugu Marijanu (36), a punca uhvatio za vrat i odgurnuo na štednjak.

Izašao je potom van. Ante nije gubio vrijeme nego je pošao u spavaću sobu po pušku, koju nije smio imati. Zeta Ivicu pogodio je iz velike blizine u prsa, dok je drugi metak raznio desnu stranu nesretnikove glave. Ozljede je zadobila i Ivičina majka Ana Dugandžić (52), koja je pozvala policiju i rekla im da joj je sina ubio Boljat.

U domu Dugandžićevih u Solinu neopisiva tuga. Ivičin otac teško je bolestan, a majka Ana otišla je na previjanje. Od susjede doznajemo da je Ivica radio kao zaštitar u banci u Trogiru te da ne živi sa suprugom od svibnja. Kaže da se napila te je zvala Ivicu da je vozi kući ocu.

Očevid je obavio istražni sudac Neven Cambi. Okolnosti tragedije nisu sasvim razjašenjene jer je Ivičina supruga (medicinska sestra) od šoka završila na psihijatriji i s njom policija nije (zasad) uspjela razgovarati. Boljata su u petak popodne priveli istražnom sucu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije