Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
križevci

Pijani mladić (18) bježao policiji, prošao kroz crveno i sletio van kolnika

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
25.04.2022.
u 17:29

Nije postupio po naredbama policijskih službenika da zaustavi vozilo, već je bez zaustavljanja nastavio kretanje ulicama Križevaca

Pijani mladić (18) bježao je noćas policiji koja ga je oko 2.10 sati ujutro pokušavala zaustaviti u Križevcima. Policija ga je na koncu uspjela sustignut i uhićen je, piše Danica.

Mladi vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 0,89 promila. Prema pisanjima koprivničke Policijske uprave 18-godišnjak nije postupio po naredbama policijskih službenika izraženih pomoću svjetlosnih i zvučnih signala da zaustavi vozilo, već je bez zaustavljanja nastavio kretanje ulicama grada Križevaca.

Prošao je kroz raskrižje bez zaustavljanja uz povećanje brzine, dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svijetlo. Zatim je uslijed neprilagođene brzine vozilom sletio van kolnika na zelenu površinu i prednjim dijelom vozila udario u metalni stup prometnog znaka te nastavio kretanje do sljedećeg raskrižja gdje se zaustavio. Prilikom ponovnog pokušaja kretanja te postizanja gornje granice okretaja motora došlo je do proklizavanja pneumatika i izbacivanja kamene podloge na policijsko vozilo. piše policija.

- Prilikom policijskog postupanja 18-godišnjak je vrijeđao policijske službenike raznim pogrdnim riječima. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja te se provodi kriminalističko istraživanje - kažu danas u policiji.

Komentara 1

TO
TORQUEMADA
07:40 28.04.2022.

Vidi se kako je riječ o iskusnom vozaču. Jedino pravedno bi bilo da se jedan ovako kulturni sudionik u prometu nakon svega što je učinio na samom početku vozačkog staža trajno onemogući u upravljanju vozilima svih vrsta, jer će ovakavv s vremenom samo ići dalje u ovom stilu ponašanja. Nadam se da će sudac uvidjeti sve aspekte ovog slučaja i shvatiti svoju odgovornu ulogu u odašiljanju poruke ovakvim tipovima koji će očigledno sijati smrt našim cestama. Treba li čekati kad će neko dijete završiti pod njegovim kotačima?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije