Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dovršeno istraživanje

Podignuta kaznena prijava protiv pijane vozačice koja je pregazila studenticu

Ivana Tena Gotovac Soldić
Foto: Facebook
1/4
25.10.2018.
u 13:14

Kazneno prijavljena Gotovac Soldić, koja inače radi u HAC-u, i ranije je imala slične probleme s vožnjom u alkoholiziranom stanju.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom, koju se sumnjiči da je 23. listopada u Splitu izazvala prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala 19-godišnjakinja, nakon čega je vozilom pobjegla s mjesta događaja, priopćili su iz splitske policije.

Protiv nje je podnesena kaznena prijava, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći. Dovedena je pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, nakon što je policija u Splitu uhitila 38-godišnju Ivanu Tenu Gotovac Soldić (38) zbog sumnje da je u alkoholiziranom stanju Audijem pregazila 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić pobjegavši s mjesta nesreće, pojavili su se novi detalji strašnog događaja.

Prema zasad nepotvrđenim iskazima svjedoka, vozačica se spuštala Poljičkom cestom i utrkivala se s taksijem tako što ga je pretjecala i ubacivala se ispred njega. Prilikom zadnjeg ubacivanja nesretna djevojka prelazila je cestu na pješačkom prijelazu, a pijana vozačica nastavila je juriti prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, piše Slobodna Dalmacija i dodaje kako je potom policiji tvrdila da ona te večeri nije bila za volanom i da joj je auto ukraden.

Prilikom uhićenja, izmjeren joj je 1,1 promil alkohola u krvi. Zatim su je odveli u policijsku postaju na triježnjenje gdje je zadržana preko noći. Nakon što je u srijedu vozačica “došla sebi”, ispitali su je te je protiv nje podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, za što su prema zakonu zapriječene kazne od tri do dvanaest godina zatvora, ali bit će prijavljena i zbog bježanja s mjesta nesreće.

Gotovac Soldić, koja inače radi u HAC-u, i ranije je imala slične probleme s vožnjom u alkoholiziranom stanju.

Komentara 69

Avatar kenj@c
kenj@c
10:16 25.10.2018.

Za mjesec dana je vani sa majicom "iznad svih". Odgađati će se suđene zbog bolovanja dok ne stupi zastara na snagu ili će biti " krvnički" osuđena na godinu dana uvjetno. Hvala HR pravosuđu što ubijaš našu djecu, odgovarat ćeš za to, kad tad

PH
Petarstijena-HR
10:46 25.10.2018.

Ne mora se ona u HR bojati zatvora-korumpirano pravosuđe će joj dati 2 godine uvjetno, sa nizom olakotnih okolnosti...U Švicarskoj bi dobila min. 15.g zatvora min, trajno oduzimanje vozačke dozvole, posjeti psihologu koji se plaća 200 franaka po satu, te visoku novčanu kaznu.

Avatar civolop
civolop
10:22 25.10.2018.

Ne bi ona meni više odila zemljicom ovom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije