Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE ODLUKA SUDA

Pijan vozio usred Splita pa dobio kaznu od 22.500 kuna

Splitska policija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
17.08.2019.
u 15:45

Policija je od 1. kolovoza napisala više od 500 tisuća kuna kazni u prometu, a ukupni je naplaćeno 178 tisuća kuna kazni.

Djelatnik Prometne policije PU splitsko-dalmatinske dao je optužni prijedlog 46-godišnjem Splićaninu na iznos od 22.500 kuna jer je vozio motorno vozilo prije stjecanja zakonskog prava na upravljanje njime, te mu je izmjereno u krvi 2, 29 promila alkohola, piše Slobodna Dalmacija. 

Nesmotrenog vozača policija je zaustavila 8. kolovoza oko 17:20 u ulici Kralja Zvonimira. Otkako je na snagu s 01. kolovozom stupile izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama to je optužni prijednog s najvećim iznosom koji su djelatnici Prometne policije napisali. 

Foto: Pixabay/Sarah Johnson

Kako o visini kazne odlučuje Općinski prekršajni sud koji nije vezan za odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nego za odredbe Prekršajnog zakona ostaje za vidjeti koliku će na kraju kaznu dobiti 46-godišnji vozač. 

Naplaćeno 178 tisuća kuna kazni

– U prva dva tjedna od stupanja na snagu novih izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama, djelatnici Prometne policije PU SD evidentirali su 1902 prekršaja u prometu. Od toga, 362 kazne su naplaćene ili na licu mjesta, ili u roku od tri dana – izjavio je Siniša Mihanović, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa PU SD za Slobodnu Dalmaciju

Izdano je 205 obaveznih prekršajnih naloga i 41 prekršajni nalog od 1902 prekršaja. Naime, obavezni prekršajni nalog izdaje se samo za one prekršaje za koje jedino postoji novčana kazna do pet tisuća kuna.

Policija je od 1. kolovoza napisala više od 500 tisuća kuna kazni u prometu, a ukupni je naplaćeno 178 tisuća kuna kazni. 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
18:10 17.08.2019.

Ovo je gore od harača. Zaustavite to ludilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije