Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SULUDA VOŽNJA Bez vozačke dozvole i s 3.09 promila alkohola u krvi

Pijan vozio suprotnom stranom autoputa 50 km

07.02.2009.
u 18:44

Vozeći se u suprotnom smjeru, 42-godišnji B. M. iz Mrkoplja projurio je autocestom A-1 od odmorišta Vukova Gorica do tunela Mala Kapela, gdje ga je napokon zaustavila policija. Iako priča sliči na onu iz američkih filmova, ova je nažalost istinita. No srećom, završila je bez kobnih posljedica.

Tiijekom sulude vožnje pijanom vozaču ni jasni prometni znaci ni ponašanje ostalih sudionika u prometu na autocesti nisu bili dovoljni da shvati da nešto nije u redu. Vozači su trubili, svjetlima mu ukazivali da je u pogrešnoj traci autoceset, no bez rezultata.

Da tragedija bude veća, osobnim automobilom delničkih registarskih oznaka upravljao je u vrijeme dok mu je bila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. A, da se samo on vozi na takav način, sasvim sigurno nije shvatio jer je u krvi imao čak 3,09 promila alkohola.

Nevjerojatno je da je pijani vozač u pogrešnom smjeru vozio pedesetak kilometara i pravo je čudo da nitko pritom nije stradao. Na horor vožnju, koja se na autocesti događala u kasnim večernjim satima, policiju su upozorili drugi vozači, a snimljen je i nadzornim kamerama.

Zanimljivo je da je usporedo s njime, u drugom traku, i to u pravom smjeru, vozila i policija, a policajci su ga mahanjem nastojali upozoriti da stane, ali je bio u takvom stanju da uopće nije reagirao na njihove znakove. Niti je što vidio, niti što čuo.

Tako je stigao sve do tunela Mala Kapela, gdje je napokon završila njegova opasna avanture, koja će ga stajati kazne zbog kršenja sigurnosnih mjera, a snosit će i pravne posljedice osude.

Inače, ploča s jasnim upozorenjem “Stop krivi smjer” na autocesti je postavljena u travnju 2008. godine, nakon što se još jedan pijani vozač također kretao u suprotnom smjeru i izazvao tešku prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala jedna žena.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije