Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi incident

Pijan vozio pa se zabio u dva vozila, šteta 70.000 kuna

Vladimir Benac
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
15.05.2015.
u 11:45

Izmjeren mu je jedan promil, a prijavljen je za vožnju u pijanom stanju i nesreću

Vladimir Benac ima novi auto, nissan. Znaju to dobro dvojica vlasnika vozila koje je oštetio 7. svibnja na parkiralištu na Trgu dr. Franje Tuđmana na zapadnoj strani splitske rive. Oko 17 sati, vozeći pijan, zabio se nissanom u dva parkirana osobna vozila. Prvo je udario u golf, a o koliko se jakom udarcu radilo svjedoči i to da je golf potom odbačen na renault. Šteta na oba automobila procijenjena je na oko 70.000 kuna. Nakon još jednog u nizu Benčevih incidenata, na mjesto događaja došla je i policija, koja je alkotestirala Benca. Imao je jedan promil alkohola u krvi.

Remetio javni red i mir

Benac je prekršajno prijavljen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i izazivanja prometne nesreće. Prijavljen je i za remećenje javnog reda i mira, i to zato što se baš nije “razveselio” dolasku policije. Policija o ovom događaju, koji se zbio prije osam dana, nije izvijestila javnost, a objasnili su da to nisu učinili jer je riječ o nesreći u kojoj nije bilo ozlijeđenih.

Inače, osim što ima novo vozilo, uz chevrolet koji je kao 100-postotni ratni vojni invalid dobio od države, Benac ima i novog kućnog ljubimca. Riječ je o pijetlu koji kukurikanjem budi njega i susjede u elitnoj splitskoj četvrti Meje, što je odlično s obzirom na to da je donedavno kao kućnog ljubimca držao mladog vepra!? Prije mjesec-dva vepar mu je pobjegao, hvatali su ga po Marjanu i vratili mu ga, nakon čega ga nitko od susjeda više nije čuo ni vidio. Prije vepra, Benac je imao sokola zbog kojega je i policija dolazila na intervencije jer je sokol letio po susjedstvu. Denis Bušelić, u kojega je Benac pucao i teško ga ranio 2008., zbog čega je odležao tri godine u zatvoru, pribojavao se da Benac ne izdresira sokola te da mu tako izdresirani sokol ne baci bombu.

Ratni junak

Benac, ratni junak s Peruće, u miru pravi velike probleme, a pravosuđe i policija mu godinama ne mogu ili ne žele stati na kraj. Njegovi najpoznatiji incidenti su kada je u Poglavarstvu Splita zatočio tadašnjeg gradonačelnika Ivicu Škarića te kada se BMW-om zabio u zgradu policije da bi potom sa zoljom na ramenu zatražio razgovor s tadašnjim načelnikom policije Markom Bekavcem. Tako je rješavao administrativne probleme vezane za rješavanje stambenog pitanja. To sa Škarićem otišlo je u zastaru, a oslobođen je za oružani upad u zgradu policije. Pucao je i u strop u zgradi Mirovinskog u Splitu kao i na skupštini Hvidre u Lori, u vrijeme dok je u dvorani bilo 200 ljudi. Tada ga je iživciralo što i 100-postotni invalidi moraju plaćati članarinu Hvidri. Zbog toga je uvjetno osuđen na 11 mjeseci zatvora, a zadnji put na meti policije bio je u siječnju ove godine kada se chevroletom zaletio na terasu Bobisa u Splitu, navodno revoltiran činjenicom što ispred kafića više nije bilo parkinga za invalide.

>>Vladimir Benac osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva

>>Bencu će ponovno suditi zbog prijetnje Bušeliću

Komentara 8

DU
Deleted user
13:10 15.05.2015.

..."ratni junak s Peruće" ... Zanimljivo, pa što je on tamo, podmetnuo leđa kad su Srbi izmakli branu, ili popio svu akumulaciju ili kaj? ..."Tada ga je iživciralo što i 100-postotni invalidi moraju plaćati članarinu Hvidri"... Još zanimljivije... Pustimo sad kako i zašto su takvi problematični i kratkofitiljni ljudi, takvi očito i prije zvaničnog PTSP-a, uopće bili branitelji, nekmoli "heroji" - svaki rat na površinu izvuče fukaru, naročito ako se "normalan, pošten svijet" u prevelikom postotku skriva iza "radnih obveza" ili zapali u Minken, usprkos velikoj načelnoj domoljubnosti. Danas i ovdje, mora postojati način da se čovjek opasan po okolinu nekako obuzda, potpuno nevezano na to je li usput i branitelj ili heroj bilo čega, pa i Peruće.

DI
dinamojavolim1
12:16 15.05.2015.

kaj taj jos nije u zatvoru?

IZ
izotonik
12:31 15.05.2015.

E,to je pravi hrvatski vojnik.....aplauz,aplauz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije