Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pijan vozio 8. put

Rekorder platio čak 15.600 kuna kazne

alkotest
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
09.03.2015.
u 22:19

Posljednji put vozačka mu je oduzeta 15. siječnja na dva mjeseca. Sada je imao dva promila alkohola u krvi

Vozač u dobi od 28 godina s križevačkog područja od nedjelje je vlasnik jedne od najvećih prometnih kazni otkad je novoga Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zbog toga što ga je policija u subotu oko 19.15 sati u Sv. Petru Čvrstecu ulovila pijanog za volanom, s dva promila alkohola u krvi, i to dok mu je vozačka već bila iz istog razloga oduzeta, sutkinja križevačkog Prekršajnog suda Josipa Sertić odrezala mu je globu od 15.600 kuna. Usput mu je oduzela vozačku na još osam mjeseci.

– Počinio je dva prekršaja. Za vožnju u pijanom stanju kažnjen je sa 8600 kuna, a za vožnju bez vozačke sa 7000 kuna. S obzirom na njegovo imovinsko stanje, procijenila sam da je kazna primjerena – objasnila je jučer sutkinja.

Doznajemo kako je 28-godišnjak tvrdokorni recidivist. U policijskom dosjeu zavedena su mu čak 24 prometna prekršaja, od kojih se sedam odnosi na vožnju u pijanom stanju. Posljednji put prije prošlog vikenda uhvaćen je 15. siječnja ove godine, a tada mu je vozačka oduzeta na dva mjeseca. Nije izdržao.

No mogao je i gore proći. Maksimalna kazna za svaki od prekršaja koji je počinio iznosi do 15.000 kuna ili do 60 dana iza rešetaka. Svejedno, u utrci je za hrvatskog prekršajnog rekordera.

Prije otprilike godinu dana u Karlovcu pijani 38-godišnjak dobio je globu od 13.000 kuna, ali i 30 dana zatvora.

>>Vozio 20 godina s dozvolom koju je dobio na prijevaru

>>Iako mu je oduzeta vozačka dozvola, odmah sjeo za upravljač

 

Komentara 2

TR
trakius
01:58 10.03.2015.

Možda bi i bio rekorder-da nema Grdovića.

DU
Deleted user
06:35 10.03.2015.

U nekim zemljama u bi ovo bio pokušaj ubojstva i sudjenje za to .To je jedino primjereno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije