Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naletio autom

Usmrtio prijatelja, pobjegao i legao u krevet

Prometna nesreća kod Svetog križa
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
10.11.2013.
u 17:59

S 2,27 promila alkohola u krvi pregazio bratića i prijatelja s kojima je prije nesreće pio u krčmi

Nakon što su zajedno pili u kafiću u Svetom križu, dvojica prijatelja pošla su kući pješice u susjedni Podbrest, a treći je ostao popiti još jedno, "putno" piće. Izašao je nakon nekoliko minuta iz krčme, sjeo u Opel Astru i svega pola kilometra dalje, na ulazu u selo, pokosio obojicu prijatelja s kojima se malo prije družio u krčmi! Na mjestu nesreće, u subotu u 20.10  sati, poginuo je 57-godišnji Josip Sraka, a 60-godišnji S.H. je završio s teškim ozljedama.

Vozač J. Š. (60) udaljio se s mjesta nesreće, na putu do kuće srušio prometni znak, parkirao automobil u dvorištu i otišao spavati. Za otprilike sat vremena na vrata mu je pokucala policija i uhitila ga.
 Kako doznajemo, riječ je o umirovljeniku koji je dugo radio u Austriji, pa i automobil, karavan, ima austrijske registrarske oznake. Preko tjedna i živi u Austriji, a vikendom dolazi u Podbrest, gdje on i supruga imaju kuću. Policiji nije bilo teško otkriti počinitelja jer je na mjestu nesreće ostao bez retrovizora, a prilikom udara u prometni znak, dvjestotinjak metara od kuće, navodno mu je ispala jedna registracijska pločica.

Podvrgnut je alkotestiranju koje je pokazalo da ima 2,72 promila u krvi! U selu kažu da je i prije znao popiti. - Sva trojica su prijatelji, a ovaj ozlijeđeni je čak i vozačev bratić. Tog su dana nešto zajedno radili i svratili na piće u Sveti Križ. Nisu se svađali, pili su i razgovarali - vele gosti u kafiću. Te je večeri padala jaka kiša i vidljivost je bila slaba, a pješaci nisu imali reflektirajuće prsluke. U policiji kažu da se ni s ozlijeđenim pješakom, kao ni s vozačem, nije moglo razgovarati zbog pijanog stanja. Određena je sudska obdukcija poginulog, a za vozača zatražit će se jednomjesečni istražni zatvor. U obitelji poginulog nisu željeli davati izjave jer je riječ o prijateljski i rodbinski povezanim osobama. - Nemam vam što reći - kazala je u suzama vozačeva supruga.

Komentara 1

Avatar kamenjar
kamenjar
12:35 10.11.2013.

Strašne stvari čini alkohol oni koji ga ne podnose bolje da ga se kanu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije