Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukrajina

Picula kao predstavnik Europskog parlamenta u Kijevu s Janukovičem

Tonino Picula
Foto: Borna Filic/PIXSELL
29.01.2014.
u 11:00

Četvrtak ujutro rezerviran je za sastanak s Oleksandrom Efremovom, čelnikom Stranke regija, te završava okruglim stolom na kojem će sudjelovati u raspravi o razvoju političke situacije

Potpredsjednik odbora za Jugoistočnu Europu Europskog parlamenta Tonino Picula, koji će do 30. siječnja u sastavu ad hoc izaslanstva vanjskopolitičkog odbora boraviti u Kijevu, u srijedu se sastaje s predsjednikom Viktorom Janukovičem i predsjednikom ukrajinskog parlamenta, priopćeno je iz njegova ureda.

– Picula će se također sastati s članovima Majdanskog predsjedništva koji čine pjevačica Ruslana, Elizabeta Ščepetilnikova, Andrij Iljenko (Stranka Sloboda), Serhij Sobolev (Domovina) te Valerij Packan iz oporbene stranke UDAR. Nakon toga slijedi sastanak s aktivistima za ljudska prava i predstavnicima medija.

Sljedeći je sastanak u Kabinetu ministara, u kojem će se zastupnik Picula i ostatak izaslanstva sastati s članovima ukrajinske vlade: premijerom Mikolom Azarovom, potpredsjednikom Arbuzovom i Boikom te ministrima Zahračenkom i Lukašem. Susret će se i s ministrom vanjskih poslova Leonidom Kožarom, a razmijenit će i mišljenja s vjerskim vođama, ruskim i kijevskim patrijarhom, nadbiskupom Ukrajinske grkokatoličke crkve, glavnim rabinom Kijeva, nadbiskupom rimokatoličke crkve te predstavnikom Muslimanske zajednice. Četvrtak ujutro rezerviran je za sastanak s Oleksandrom Efremovom, čelnikom Stranke regija, te završava okruglim stolom na kojem će sudjelovati u raspravi o razvoju političke situacije, stanju provedbe reformi te borbi protiv korupcije zajedno s profesorima, novinarima i aktivistima – naveli su jučer priopćenju.

>> Kličko: Pad vlade prvi je korak ka pobjedi

Komentara 9

DU
Deleted user
11:26 29.01.2014.

Komunjara sa komunjarom, mogu se prisječati dobrih starih vremena i uspoređivati egzekucije UDB-e sa NKVD-om.

NI
niks100
11:35 29.01.2014.

Susret padajucih vlada.

Avatar jure23
jure23
11:35 29.01.2014.

otišo je drug picula po kijevski model kako silom zaustaviti oporbu u promijenama vlasti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije