Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrtku s jednim zaposlenim, koju je otvorio Tonino Picula, gasi Dražen Barišić

Picula: Neću kriti, Mahač je bio bez posla, ali on je stručnjak

picula
Marko Prpić/VLM
25.09.2009.
u 23:29

Mahač je u suradnji s Ekonomskim fakultetom izradio studiju isplativosti plinofikacije Velike Gorice i ona je pokazala da smo otvaranjem te tvrtke bili na dobrom putu – rekao je Picula.

– Nisam izmislio tvrtku VG Plin da bih uhljebio Mahača – oštro je odgovorio bivši gradonačelnik Velike Gorice Tonino Picula na optužbe sadašnjeg gradonačelnika Dražena Barišića.

Iskustvo iz Dugog Sela
Upravo je Barišić prstom upro u Piculu optuživši ga da je otvaranjem tvrtke samo želio pozicionirati svog stranačkog kolegu i nekadašnjeg gradonačelnika Dugog Sela Borisa Mahača.

– Otvaranjem VG Plina željeli smo osigurati distribuciju i razvoj plinske mreže Velikogoričanima. Naime, samo je 20 posto goričkog područja prekriveno plinskom mrežom, a na pregovorima s Gradskom plinarom Zagreb oni su jasno poručili – u Gorici neće širiti plinsku mrežu. Mi smo je sami željeli proširiti i za pet godina 75 posto kućanstava približiti mogućnosti uporabe plina – objasnio je razloge osnivanja VG Plina Tonino Picula.

Zašto je baš Mahač zaslužio direktorsku fotelju, pitamo Piculu.

– Neću kriti. Mahač je ostao bez posla u Dugom Selu, ali to nije razlog zbog kojeg je zaposlen. Upravo je on uspio plinoficirati Dugo Selo i na tome području ima golemo iskustvo. Ne razumijem zašto hadezeovci žele ugasiti tu tvrtku. Mahač je u suradnji s Ekonomskim fakultetom izradio studiju isplativosti plinofikacije Velike Gorice i ona je pokazala da smo otvaranjem te tvrtke bili na dobrom putu – rekao je Picula. Baš on otvaranjem te tvrtke potpisao je raskid ugovora s Gradskom plinarom Zagreb, a sadašnji gradonačelnik ponovno je potpisao taj ugovor.

Nakon otkaza 63.000 kn
– Nakon raskida ugovora ta tvrtka imala je godinu dana da osigura sve uvjete za opskrbu plinom, ali Mahač nije napravio baš ništa osim što je primao plaću. Nisam mogao dopustiti da sugrađani ostanu bez plina zimi – rekao je Barišić.

Mahač je u tvrtki bio jedini zaposleni. Primao je plaću od 10.500 kuna, a kako mu je uručen otkaz, Grad Velika Gorica mora mu isplatiti 63 tisuće kuna. Na njegovo mjesto sjeo je Jure Galić. Barišić tvrdi da je Galić samo volonter i da će se tvrtka ugasiti u prosincu ove godine, a Picula pak vraća lopticu – Galić je zet hadezeovca Kundića.

Komentara 11

LU
Lukić17
23:40 25.09.2009.

BANDO LOPOVSKA

DA
dahna
03:19 26.09.2009.

Sto radi hrvatski jal??????

CA
Capolo
23:38 25.09.2009.

Tako to rade drugovi iz partije, zaposli po naređenju, pokradi po naređenju i napuni džepove šefovima po naređenju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije