Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pozicija

Picula izabran za potpredsjednika Parlamentarne skupštine OESS-a

picula
Marko Prpić/VLM
11.07.2011.
u 15:53

Parlamentarna skupština OESS-a središnji je forum za približavanje naših nacionalnih politika kako bi bliski ciljevi danas postali zajedničke nacionalne politike sutra – kazao je Picula

Tonino Picula, voditelj izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a, izabran je za potpredsjednika Skupštine na mandat od tri godine. Picula je za potpredsjednika Parlamentarne skupštine OESS-a izabran na 20-godišnjem zasjedanju koje je od 6. do 10. srpnja održano u Beogradu, izvijestio je Sabor na svojim internetskim stranicama.

– Iznimna mi je čast što su me za ovo mjesto izabrali moji međunarodni kolege kako bih mogao nastaviti raditi na daljnjem zbližavanju parlamenata. Potrebne su ideje i zajednička akcija da bi se na najbolji način odgovorilo na moderne izazove demokraciji, na prijetnje našem okolišu kao i na kontinuirane prijetnje sigurnosti. Parlamentarna skupština OESS-a središnji je forum za približavanje naših nacionalnih politika kako bi bliski ciljevi danas postali zajedničke nacionalne politike sutra – kazao je Picula.

Na novoj će poziciji Tonino Picula imati važnu ulogu u postavljanju pitanja na dnevni red među kojima je i izazov podizanja efikasnosti najveće svjetske sigurnosne organizacije regionalne naravi. Inače, Parlamentarnu skupštinu OESS-a čini 320 parlamentaraca iz 55 zemalja.

Ključne riječi

Komentara 5

H9
H99
16:30 11.07.2011.

Baš mi je drago da se OESS ukida. Ionako ničemu ne služi.

OB
-obrisani-
16:46 11.07.2011.

HDZ-u izgleda njegovi članovi služe samo za dobivanje glasova na izborima. za sve ostale važne dužnosti angažiraju opoziciju! da mi je netko ovo pričao na prošlim izborima, itekako bih se zamislila za koga ću glasovati!

MA
maraosta
19:39 11.07.2011.

Europska unija je tihi ubojica suverenih država i malih europskih naroda Njihova politika je rastočit i opljačkat države i narode, a ovakve ljigavce regrutiraju za svoje prljave poslove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije