Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CILJ PROŠIRENJE UNIJE
Povratak na članak

Picula imenovan novim predsjednikom radne skupine za zapadni Balkan Europskog parlamenta

- Proširenje Europske unije bit će prioritet mojeg mandata predsjednika Radne skupine, u skladu i s ranijim imenovanjem na mjesto izvjestitelja za preporuke Europskog parlamenta o zapadnom Balkanu - istaknuo je Picula danas prilikom imenovanja.

Komentari 3

IB
iva.begovic
20:53 09.01.2020.

Dobro, nemojmo se baš previše zavaravati i priznajmo si da smo u EU ušli u vrijeme dok je cvala ljubav između USA i EU (za vrijeme Obame). Okolnosti su se otada dramatično promijenile, tj. došao je Trump koji na EUU ne gleda prijateljski i partnerski. Stoga ne vjerujem da će EU ikada više podržati proširenje na Balkan. I mi smo im neželjeno dijete koje su primili pod pritiskom USA. Prije bi očekivala podjelu EU na dvije konfederalne jedinice onu tzv. Višegradske skupine u kojoj je i naša predsjednica odigrala značajnu ulogu i onu koja je srce i duša EU tj. država u okruženju DE i Fr. Te razvijene zapadno-europske zemlje izdvajaju oko 1,4 % svoga BDPa u Europske fondove. I mi izdvajamo toliko ali dobijemo puno više, oni dobiju -ništ jer sav novac odlazi u kohezijske fondove koje koriste Poljaci, Česi, Hrvati i Mađari itd. Koji, usput populizmom pljuju u tanjur iz kojega jedu.

VL
DU
Deleted user
20:22 09.01.2020.

gospodine picula sto je zemljopisno ili politicki zapadni balkan ....a sto je istocni balkan...??? je li to neka zemlja nedođija ???

VL
Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
01:27 10.01.2020.

velika koalicija = dvotrecinska vecina. dvotrecinska vecina = mijenjanje ustava. mijenjanje ustava = udruzivanje sa republikama bivse SFRJ. izbor zorana "nisam svjestan kada iznosim neistine" milanovica je mozebitno prvi veliki korak ka velikoj koaliciji. braco i sestre hrvati, pamet u glavu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.