Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA ČELNO MJESTO SDP-A

Picula i Škulić predali potpise i prokomentirali Bernardićevih 10.500 potpisa

Tonino Picula
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/14
31.10.2016.
u 16:32

Odgovarajući na pitanje novinara Picula, koji je prikupio 3165 glasova potpore, izjavio je da ne vidi nikakav problem u tome da vodi SDP i paralelno bude europarlamentarac.

Kandidati za predsjednika SDP-a Tonino Picula Vesna Škulić u ponedjeljak su izrazili uvjerenost u "fer i pošteno" prikupljanje potpisa potpore za predsjedničku kandidaturu, te su kao i ostali kandidati najavili reorganizaciju stranke budu li izabrani na čelo SDP-a.

 Nakon što je saborski zastupnik i predsjednik Šibensko-kninskog SDP-a Ivan Klarin najavio da će zatražiti istragu o stvarnom broju potpisa Davora Bernardića, Picula i Škulić rekli su kako nemaju osnove sumnjati u tvrdnje njihova protukandidata Davora Bernardića da je skupio 10.500 potpisa od ukupno 37.000 članova stranke.

 "Bernardić ima jako dobru ekipu uza se i sumnjam da bi oni sebi takvo što dozvolili", rekla je Škulić novinarima nakon što je predala, kako je rekla, oko 3000 potpisa potpore za svoju kandidaturu.  

 I Picula je kazao kako vjeruje da je procedura bila fer i poštena te da nema nijedan dokaz protiv Bernardićeva prikupljanja potpisa.

 Oboje su najavili zaokret u stranci i povratak SDP-a socijaldemokraciji.

 Odgovarajući na pitanje novinara Picula, koji je prikupio 3165 glasova potpore, izjavio je da ne vidi nikakav problem u tome da vodi SDP i paralelno bude europarlamentarac.

 "SDP se proteklih devet godina vodio s Iblerovog trga, i izgubio tri od četiri parlamentarnih izbora. SDP je danas gotovo na koljenima i potreban mu je predsjednik koji želi raditi više", poručio je.

>> Zahuktava se u SDP-u: 'Nije korektno potpisivati uime članova koji potpisnu listu nisu vidjeli'

>> Unutarstranački izbori u SDP-u: Bernardić predao 10.500 potpisa

Komentara 5

BJ
Bjelovar112
16:38 31.10.2016.

hm jedno su potpisi a drugo glasovi na dan glasanja

PL
plavitin
16:54 31.10.2016.

Jedino vas Picula moze spasiti od propasti

MA
magnum2013
17:08 31.10.2016.

Kad malo pogledamo koliko Bernardić ima potpisa nemožemo se oduprijeti uvjerenju da 1/3 članova nema namjeru misliti svojom glavom i nije za boljitak u stranci. Radi se o čovjeku koji do sada nigdje nije pokazao rezultate u svojem radu. Da ali samo političkom jer do sada se uvijek samo bavio politikom. Zar nije bio na čelu u Zgrebu? Rezultat NULA. Uvijek samo kritike sa njegove strane, prijedlozi NULA. Kad za nešto nisi sposoban onda su to rezultati kako je Bernardić skupio iz sebe. Ostojića nakon one svastike u Splitu treba udaljiti iz politike. Bio je ministar i imao je mogućnosti zahtjevati istragu, no....... Od svih ljudi najsposobniji je Picula, ali ovdje vidimo da su odmah stali protiv njega, a radi se o istoj družini koja se obrušila i na Komadinu. Klika neradnika i kritizera kojoj nije do boljitka. Tko zna možda idu stopama starijih prethodnika. Sve rasturiti i onda po dobrom oprobanom receptu......... pravac HDZ. Tamo je oaza za takove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije