Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u posjetu Prištini

Philip Gordon: Beograd mora prihvatiti realnost na Kosovu

Atifete Jahjaga
Žarko Bašić/Pixsell
09.07.2012.
u 22:06

Na tiskovnoj konferenciji nakon sastanka iza zatvorenih vrata s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjaga, Gordon je izjavio kako je srpskom predsjedniku Nikoliću rekao kako "SAD snažno podupiru teritorijalni integritet i suverenitet Kosova.

Pomoćnik američke državne tajnice, Philip Gordon rekao je kasno popodne za posjeta Prištini kako je tijekom boravka u Beogradu zatražio da se prizna realnost postojanja demokratskog i suverenog Kosova, javljaju mediji u Srbiji.

Na tiskovnoj konferenciji nakon sastanka iza zatvorenih vrata s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjaga, Gordon je izjavio kako je srpskom predsjedniku Nikoliću rekao kako "SAD snažno podupiru teritorijalni integritet i suverenitet Kosova i pozvao ga da Srbija prihvati realnost postojanja demokratskog i suverenog Kosova". Gordon je rekao kako je susret iskoristio i da predsjednici Jahjagi i drugim dužnosnicima čestita zbog odluke Međunarodne upravljačke skupine o okončanju nadziranja neovisnosti Kosova, a "to je rezultat značajnog napretka Kosova za četiri godine od proglašenja neovisnosti".Od predsjednika Nikolića je zatražio da Srbija provodi dogovore postignute u tehničkom dijalogu Srbije i Kosova te dodao kako "SAD snažno podupiru nastojanja Kosova za ulazak u EU i NATO".

Predsjednica Jahjaga je istaknula kako nema podjele Kosova, nema posebnog, niti specijalnog statusa za sjever, i da je "jedino rješenje za sjever sveobuhvatni plan međunarodnog posrednika Martija Ahtissarija.

Komentara 18

ĆA
ćaćaća
22:14 09.07.2012.

još vojvodina i onda svi na svome...

Avatar My Style
My Style
22:51 09.07.2012.

Uf, noge su nam se odsekle od straha !! Ja znam da USA Government mora da odradi novac koji joj daje tamosnji albanski lobi ali posto antisrpska propaganda na Zapadu vise ne prolazi - pristojno smo docekali coveka i jos pristojnije ga ISPRATILI !!

Avatar My Style
My Style
23:35 09.07.2012.

@ urar Cuj, ja u sustini nikada nisam bio za rasparcavanje Hrvatske i sa tim imam vece pravo da podrzavam jedinstvenost Srbije !! Zlocini koje su vase trupe pocinile nad hrvatskim Srbima upravo se procesuiraju i bice kaznjeni ovako ilili onako i taj egzodus Srba 1995g. je velika stigma za vasu drzavu ! A kosmicka pravda ce svakako stici svakoga po zasluzi !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije