Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isle of man

Petrović Jakovina pohvalila Plenkovićev govor pa ga 'bocnula'

Sandra Petrović Jakovina
Patrik Macek/PIXSELL
03.07.2013.
u 13:45

– Nadam se da će gospodin Plenković pozvati i svoje kolege iz Europske pučke stranke da glasuju za ukidanje poreznih oaza i ipak podrže inicijativu socijalista pod nazivom "No tax haven" – naglasila je Sandra Petrović Jakovina u priopćenju.

SDP-ova zastupnica u Europskom parlamentu Sandra Petrović Jakovina pohvalila je danas jučerašnji istup Andreja Plenkovića u raspravi na plenarnoj sjednici u Strasbourgu, posebno Plenkovićev odgovor Nigelu Farageu koji se ticao britanske porezne oaze Isle of Man, no u istoj je izjavi i "bocnula" svoga kolegu iz HDZ-a opaskom da bi mogao i svojim kolegama iz Europske pučke stranke savjetovati ukidanje poreznih oaza.

– Čestitam gospodinu Plenkoviću na izlaganju i drago mi je, kao članici EP-a iz Hrvatske, da je već dan nakon pristupanja govorio na plenarnoj sjednici. Također mi je drago da je Plenković, iako član Europske pučke stranke, u svojem odgovoru gospodinu Farageu tako snažno i javno osudio pojavu skrivanja novca u porezne oaze, što predstavlja jednu od važnijih inicijativa grupe Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, a kojoj njegova grupacija odbija dati podršku. Nadam se da će gospodin Plenković pozvati i svoje kolege iz Europske pučke stranke da glasuju za ukidanje poreznih oaza i ipak podrže inicijativu socijalista pod nazivom "No tax haven" jer bi to predstavljalo velik iskorak prema pravednom i odgovornom odnosu bogatih i moćnih prema društvu u kojem žive i prema uspostavi socijalne ravnoteže koju je neobuzdani kapitalizam narušio – naglasila je Sandra Petrović Jakovina u pisanom priopćenju.  

>> Plenković Farageu: Savjetujem vam da se držite svog Isle of Man

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije