Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA MOSTA

Petrov odbacio mogućnost koalicije s SDP-om: 'Zalažemo se za obiteljske vrijednosti'

Rijeka: Članovi MOST-a održali konferenciju za medije
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
16.03.2024.
u 14:59

Petrov je kazao kako je za Most strateško pitanje zaustaviti smanjenje broja stanovnika, odnosno demografska pitanja, a jedna od ključnih mjera uvođenje univerzalnog dječjeg doplatka

Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je u subotu, komentirajući najavu kandidature Zorana Milanovića na parlamentarnih izborima, kako Most ima svog kandidata za premijera Nikolu Grmoju, koji može ponuditi bolje i kvalitetnije sutra, te najavio da će u fokusu stranke biti demografska pitanja. 

Upitan na konferenciji za novinare je li moguća poslijeizborna suradnja s Milanovićem, Petrov je kazao da se Most jedini odrekao svih totalitarizama dok Milanović nije bio jasan o svom stavu o komunizmu i titoizmu. Nadalje, rekao je, Most se izričito zalaže za obiteljske vrijednost, a Milanović je promovirao i stoji uz bok ljevičarskih politika, zbog kojih "danas imamo woke ludilo, koje oštro osuđujemo".

Petrov je kazao kako je za Most strateško pitanje zaustaviti smanjenje broja stanovnika, odnosno demografska pitanja, a jedna od ključnih mjera uvođenje univerzalnog dječjeg doplatka. Univerzalni dječji doplatak bio bi jednak za svu djecu, neovisno o primanjima roditelja, budući da ga sada dobivaju oni s većim poreznim olakšicama. Prijedlog Mosta je da za prvo dijete dječji doplatak iznosi 80, drugo 106, a za treće 120 eura, rekao je.

Na ovaj način bi se mogao smanjiti odlazak u inozemstvo a to bi mogao bitit jedan od motiva povratka, istaknuo je predsjednik Mosta. Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić naglasio je da se ova politička stranka ne želi zamarati "svađama između dva brda", nego nudi svog kandidata za premijera - Nikolu Grmoju.

POVEZANI ČLANCI:

Istaknuo je da Most, ako bude sudjelovao u vlasti nakon izbora, za demografiju namjera izdvajati tri posto BDP-a. Namjeravamo prodati 20 tisuća nekretnina u vlasništvu države i tim iznosom omogućiti vrlo povoljne zajmove za osiguranje stambenog pitanja mladih parova, rekao je.

Saborski zastupnik Zvonimir Troskot rekao je da Most namjerava biti most između Hrvatske i iseljenika, prije svih onih u Latinskoj Americi. Tamo je 200 tisuća potomaka hrvatskih iseljenika zainteresiranih za povratak u Hrvatsku. Jedna od mjera za olakšanje njihova povrataka je pojednostavljenje nostrificiranja njihovih diploma, rekao je.

GALERIJA Nepoznati Milanović: Baka ga je potajno krstila, tukao se po kvartu...

Rijeka: Članovi MOST-a održali konferenciju za medije
1/36
Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Retardo
Retardo
20:47 16.03.2024.

Grmoja je 2021. pričao da će predložiti antipedofilski zakon? Što je bilo s tim? Ništa. Bulj je 2023. pričao da će osnovati seoske straže protiv migranata. Opet ništa. Podsjetite me, je li od Mosta ikada bilo išta, osim rada za mađarske i ruske interese?

TO
Toronto20
15:50 16.03.2024.

Bozo Petrov je doveo Plenkovica na vlast.Dobijena je naredba da se unisti Karamarko i Petrov je bio izvrsitelj.Od tada za mene Most ne postoji.

EB
EBERT
15:44 16.03.2024.

Aha a kaj budes sutra koentiral???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije