Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rodbinske veze

Petrinu i Bruninu štednju i račune optužba predlaže za dokaz

'29.07.2007.,Dubrovnik - Premijera predstave Dum Marinu u pohode.Petra i Bruna Sanader Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL'
Foto: 'Grgo Jelavic/PIXSELL'
1/3
21.03.2012.
u 11:00

U predloženim dokazima u slučaju Fimi medija računi uže i šire Sanaderove obitelji

USKOK će optužnicu protiv Ive Sanadera i drugih okrivljenika, među kojima je i HDZ, u slučaju Fimi medije i crnih stranačkih fondova potkrijepiti brojnim dokaznim materijalom.

Kako doznajemo od dobro upućenih, među dokazima koje predlaže optužba i koji bi trebali potkrijepiti optužnicu u onom dijelu u kojem se Sanadera optužuje da je od crnih stranačkih fondova imao osobne koristi, nalaze se ispisi i stanja bankovnih računa i štednih pologa njegove uže i šire obitelji. A tih je računa u bankama Sanaderovih priličan broj.

Stan u New Yorku

Tako će se među dokazima naći promet po računu Mirjane Sanader u Hypo Alpe Adria banci, ali i njezini računi i depoziti u Zagrebačkoj banci. I bankovni računi Sanaderovih kćeri Petre i Brune našli su se pod istragom USKOK-a pa će tako među dokazima optužbe na suđenju biti predočen iznos njihove štednje u Hypo banci u švicarskim francima, britanskoj funti te u eurima. I Petra i Bruna imale su i ugovorenu stambenu štednju pa su i njihovi ugovori s Prvom stambenom štedionicom dio optužnice. Dio su dokaznog materijala USKOK-a ispisi prometa po računu u Zagrebačkoj banci za Ivu, Petru i Brunu Sanader, ali i ugovor o najmu stana u New Yorku za Petru Sanader.

Račun i štednja u Hypo banci Ive Šarića, Sanaderova tasta, također su bili predmet istrage i sad je među dokazima u optužnici. Šarić je bio klijent Hypo banke, HPB-a, Splitske banke, u kojoj je imao više računa. Njegova supruga, Sanaderova punica, Karmela Šarić imala je račun u PBZ-u, Zagrebačkoj banci i Splitskoj banci, koji su sad dio optužnice. Računi Sanaderova brata Vinka i sestre Danice u PBZ-u su također dio optužnice. Vinko je usto imao depozit, devizni, žiro i tekući račun i u Splitskoj banci. Dio optužnice je, primjerice, i devizni račun brata Mirjane Sanader Nenada Šarića, ali i Ante Sanadera, Ivina rođaka, i to u HPB-u. Ivo Sanader imao je i devizne račune te depozite i u RBA i Splitskoj banci.

Među dokazima koji potkrepljuju teze tužitelja u slučaju crnih HDZ-ovih fondova nalazi se, doznajemo, i obilna dokumentacija bivše stranačke računovotkinje Branke Pavošević. Tako USKOK raspolaže s, primjerice, popisom osoba koje su bile stalni korisnici crnih fondova, zatim s bilježnicom u kojoj je navedena evidencija o plaćama preko putnih naloga te popisom djelatnika stranke koji primaju plaću na ruke.

Blok isplatnica

Među dokaznim materijalom je i cijeli blok isplatnica iz 2007. godine. A dosad nepoznato javnosti jest da postoji jedna isplatnica za Jadranku Kosor iz te godine. J. Kosor se dosad u slučaju crnih fondova spominjala samo u kontekstu da su njezine predizborne kampanje plaćane tim novcem. No, i njezino se ime nalazilo na isplatnicama poput imena Darka Milinovića ili Bianke Matković, o čemu se već pisalo. Među ostalim imenima koji se navode kao primatelji novca preko isplatnica iz 2007. godine, doznajemo, navedena su imena bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina, sadašnjega kandidata za predsjednika HDZ-a Milana Kujundžića, generala Krešimira Čosića i Bože Biškupića.

Komentara 68

HL
hladni01
12:26 21.03.2012.

a napisao da su cure zgodne

Avatar germanikus
germanikus
12:50 21.03.2012.

Cijelu ovu obitelj lopova i lažova najbolje strpati u plinsku komoru!To je jedina adekvatna kazna za sve njih jer su svi sudjelovali u nezakonitim radnjama!

HL
hladni01
12:25 21.03.2012.

a brate mili sve brišu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije