Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskrižje smrti

Petrinjci traže pješački prijelaz i ugibalište

Petrinjci traže zebru i ugibalište
Foto: Antun Petračić/VLM
04.12.2013.
u 11:10

Mještani se organizirali nakon tragične pogibije srednjoškolke

Na seoskom groblju u Maloj Gorici kraj Petrinje, pokopana je prošlog tjedna srednjoškolka Laura Matek, posljednja žrtva prometnih nesreća blizu smrtonosnog raskrižja državne ceste na ulazu u to prigradsko selo. Od udarca vozilom u prolazu, djevojka je podlegla ozljedama u kolima Hitne pomoći. Tog utorka, 26. studenoga, navečer Laura se vraćala s nastave iz Srednje škole u Sisku, a poginula je u svom selu prilikom izlaska iz autobusa koji je prometovao na liniji od Petrinje za Zagreb.

Tražio pomoć Vijeća

Ovo raskrižje, upozoravaju mještani, već je upamćeno po više kobnih prometnih udesa.– Na istom mjestu u naletu osobnog vozila stradala sam u proljeće 2008. Teške posljedice prijeloma ključne kosti, zdjelice, gležnja, ozljede glave, nagnečenja bubrega i hematoma osjećam još uvijek. Ovdje nema ugibališta za autobus, ni ikakvog znaka opasnosti, a autobusi zastaju na samoj cesti, putnici izlaze uz rub jarka, a po zimi na prtinu snijega. Strava i užas, kazuje nam Valentina Goršić, u vrijeme nesreće učenica-putnica građevinske škole u Zagrebu, a sada studentica Građevinskog fakulteta.– Valentina je 15-postotni invalid, ponavljaju joj se glavobolje i trnci po tijelu. Raskrižje na ulazu u selo izuzetno je nesigurno i opasno, pamtim ga iz svojih školskih dana. U 30 godina nije se ništa nabolje izmijenilo, ali tada nije ni bio tako gust promet kao danas. Ovo je divlje stajalište na koje upozoravam godinama, kao predsjednik ogranka HSS-a tražio sam pomoć od prijašnjeg predsjednika Gradskog vijeća dr. Miroslava Petračića i predsjednika našeg sela Josipa Slanca. No ništa se nije poduzelo- kaže Valentinin otac Stjepan Goršić.

Slaba javna rasvjeta

On smatra da bi na kobnom mjestu trebalo sagraditi autobusno ugibalište, obilježiti pješački prijelaz i postaviti oznake opasnosti i obveznog smanjena brzine zbog stajališta. Jednako misli i Malogoričanin Nikola Horvatinec, koji još dopunjuje kako njihovo selo navečer nema nikakvu izravnu autobusnu vezu iz Petrinje pa se školarci moraju kućama vraćati kasnom međugradskom linijom u prolazu za Zagreb pa na državnoj prometnici stradavaju u noćnoj tami uz slabu javnu rasvjetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije