Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokorio svijet

Petrinjac Dino Hrenar prvak do 14 godina u lovu na plovak

'hrenar1_anp_sis_270710'
''
27.07.2010.
u 15:00

Osim pojedinačno, mladi je ribič uspješan bio i ekipno. U konkurenciji osam reprezentacija, Hrvatska se u Mantovi okitila srebrnom medaljom

Dino Hrenar (14), kadet Športske ribolovne udruge Štuka iz Petrinje, novi je svjetski prvak u lovu ribe na plovak za mladež do 14 godina, a ekipno je s reprezentacijom Hrvatske u toj kategoriji osvojio srebrno odličje. Sa Svjetskog prvenstva, koje se cijeli tjedan održavalo u talijanskoj Mantovi, mladi Petrinjac i njegov otac Dario, pomoćni trener reprezentacije, vratili su se bogatiji za dvije medalje, te s velikim pokalom i nagradama za pojedinačnog prvaka i momčadskog doprvaka svijeta.

– Oba dana službenog natjecanja bio sam prvi, ukupno osvojio 5810 bodova, za isto toliko grama ulovljenih šarana, deverike, soma i babuške. Ovo je uspjeh i mojih trenera Domagoja Cekovića i Miše Minanova iz Siska. Bilo je izvrsno, očekivao sam ovaj uspjeh! – odmah po povratku u Petrinju kazao nam je presretan, siguran u sebe, iako umoran od uzbuđenja i putovanja, nositelj svjetskog naslova Dino Hrenar.

Prvaka i njegova oca s oduševljenjem je dočekala brojna obitelj.

– U skupini do 14 godina natjecalo se osam reprezentacija, za Hrvatsku su, uz Dina, "bacali" Leon Funes iz Nove Gradiške, Mihael Guliš iz Samobora, Matija Pjatakov iz Hlebina i Ivan Minanov iz Siska. Rabili su tehniku "štekom", spajanjem dijelova štapa; Dinov je bio dugačak deset metara, a "težak" samo 650 grama – opisao je natjecanje Dinov otac Dario.

Uz poribljeni kanal u četiri dana treniranja puno se taktiziralo, pratili se i nadzirali rezultati protivnika, osobito Talijana, pobjednika u ovoj kategoriji, sa samo tri boda više od Hrvatske.

– Sljedeće godine izostaje SP zbog ribolovnih Olimpijskih igara, koja će se opet održati u Italiji. Želio bih sudjelovati i na OI, a ako izborim plasman, nastupit ću u skupini do 18 godina – već kuje planove izvrstan sportski ribolovac Dino, koji će od jeseni biti učenik Srednje škole Petrinja, gdje će se školovati za veterinara.

Drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu ponovila je i mladež do 18 godina, a svjetski prvak postao je Ivan Turković iz Velike Gorice. U kategoriji do 22 godina među 20 reprezentacija Hrvatska je u zlatnoj sredini, zauzela je 10. mjesto.

Dino je osvajač Kupa Hrvatske za 2010., trostruki pojedinačni prvak Sisačko-moslavačke županije, iznimno kao kadet prešao je u stariju (do 18 godina) juniorsku postavu ŠRU Štuka u klupskom ligaškom natjecanju. Za prvoga i jedinoga svjetskog prvaka u sportskom ribolovu do 14 godina života u Petrinji i Hrvatskoj, njegova obitelj u složene pripreme i vrhunsku opremu uložila je znatna vlastita materijalna sredstva. Uoči ovogodišnjeg SP-a u Italiji sinu i ocu Hrenar sa 4.000 kuna pomogli su Grad Petrinja i sa 2.500 kuna Zajednica športskih udruga Petrinje, a izostala je novčana potpora matičnog društva Štuka (?!). (ap/VLM)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije